Partizáni zabili v Mariupoli viac ako 40 ruských vojakov, otrávili ich jedlom a alkoholom

Ukrajinskí partizáni podnikli v ostatných mesiacoch útoky na ruských vojakov v Mariupoli, referuje web news.sky.com s odvolaním sa na Kyiv Post.

17.10.2023 07:35
debata (352)

V dôsledku toho bolo zabitých viac ako 40 ruských vojakov, väčšina z nich na následky otravy. Pri zatiaľ poslednom incidente zahynulo 26 vojakov a 15 muselo byť ošetrených v nemocnici.

Zameraj Rusov a páľ! Ako vyzerá vojna z kokpitu Su-25
Video
Piloti stíhačiek Su-25 pokračujú v ničení ruských okupačných síl na frontových líniách. / Zdroj: Ukrajinské vzdušné sily

„Toto je aktivita partizánov. Bolo to možné vďaka novej rotácii (personálu) a pretože orkovia (hanlivé označenie pre Rusov, pozn.) sú idioti,“ povedal nemenovaný zdroj. „Nakŕmili ich jedom. Kuchári sú už v bezpečí, rovnako ako ich rodiny.“ Pri predchádzajúcom incidente vlani v lete sa v meste utopilo päť ruských vojakov po požití otráveného alkoholu.

Ukrajinský generál: Ruský vrtuľník horí dobre
Video
,,Ruský Mi-8 bol zostrelený. Skvelá práca 25. výsadkovej brigády. Dobre horí. Výborne, bojovníci," komentoval zničenie ruskej helikoptéry veliteľ pozemných síl ukrajinskej armády generál Olexandr Syrskyj. Zdroj: Ukrajinské ozbrojené sily
352 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine