Pivo áno, zlegalizovaná marihuana nie. Oktoberfest bude len o opíjaní sa

Na najpopulárnejšom pivnom festivale na svete Oktoberfest sa ľudia budú môcť naďalej opíjať, fajčiť marihuanu ale nie. Bavorská vláda krátko po čiastočnej legalizácii marihuany v Nemecku uviedla, že zakáže konzumáciu tejto ľahkej drogy na verejných festivaloch a v pivných záhradkách, informovala agentúra AP.

17.04.2024 06:47
Oktoberfest, pivo Foto: ,
Čašník nesie pivo v jednom z pivných stanov v deň otvorenia 187. pivného festivalu Oktoberfest v Mníchove.
debata (1)

Miestne úrady v Bavorsku budú podľa agentúry DPA tiež môcť zakázať fajčenie marihuany na verejných priestranstvách, ako sú vonkajšie bazény či parky, napríklad vrátane preslávenej Anglickej záhrady v Mníchove.

Herec a bývalý guvernér Kalifornie Arnold...
Herec a bývalý guvernér Kalifornie Arnold...
+2Herec Arnold Schwarzenegger pózuje s jednou z...

„Naším cieľom je obmedziť konzumáciu marihuany na verejných priestranstvách,“ uviedla bavorská ministerka zdravotníctva Judith Gerlachová.

Vláda argumentuje, že zákaz konzumácie marihuany na verejných festivaloch vrátane Oktoberfestu je nutný s ohľadom na deti a mladých ľudí, ktorí sa festivalu pravidelne zúčastňujú.

joint Čítajte viac Nemci legalizovali marihuanu, chýba však limit THC pre vodičov

Krok Bavorska prichádza po tom, čo Nemecko začiatkom apríla čiastočne legalizovalo používanie marihuany na rekreačné účely v celej krajine. Konzervatívci vedená krajinská vláda v Mníchove sa proti tomuto kroku stavala odmietavo.

V dôsledku nového zákona budú môcť dospelí ľudia v Nemecku pri sebe beztrestne držať 25 gramov konope, doma potom môžu mať uložených celkom 50 gramov. Na získanie marihuany budú môcť pestovať najviac tri rastliny. Od júla začnú fungovať pestovateľské kluby, ktoré budú slúžiť ako výdajové miesta pre svojich členov. Tí takto budú môcť mesačne získať až 50 gramov.

Popík: Tresty za drogy nechránia spoločnosť
Video

Bavorská vláda chce v rámci striktného výkladu zákona zakázať aj fajčenie marihuany vo vyhradených fajčiarňach reštaurácií či kaviarní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #pivo #marihuana #oktoberfest