Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

Podnikateľ, predseda hnutia ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v piatok oznámili, že sa rozchádzajú. Boli spolu tridsať rokov, z toho sedem v manželskom zväzku. Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

19.04.2024 18:06
Andrej Babiš, Monika Babišová Foto: ,
Na archívnej snímke Andrej Babiš s manželkou Monikou.
debata (28)

„Po tridsiatich spoločných rokoch plných vzostupov, pádov a nezabudnuteľných zážitkov sme sa s Monikou rozhodli, že naše cesty sa teraz rozdeľujú,“ uviedli manželia v spoločnom príspevku na Instagrame.

„Ako rodičia dvoch úžasných dospelých detí si najviac prajeme zachovať rodinnú harmóniu. Ďakujeme vám za pochopenie a žiadame o zachovanie súkromia. Naše rodinné väzby zostávajú pevné, a aj keď sa naše osobné cesty menia, naša láska a rešpekt k sebe a k našim deťom zostávajú rovnaké,“ dodali.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Babiš (@andrejbabis)

O rozchode verejnosť na sociálnych sieťach špekulovala už dlhšiu dobu, všíma si idnes.cz. Otázky vyvolala jeho veľkonočná dovolenka na Maledivách, kam vycestoval Andrej Babiš sám, zatiaľ čo jeho žena Monika Babišová trávila čas s priateľkami v Ríme.

Andrej Babiš Čítajte viac Babiš valcuje českú politickú scénu. Dokázal by vládnuť bez koaličného partnera?

Či sa manželia chcú aj rozvádzať, nie je z príspevku jasné. V prípade rozvodu by sa však právnici museli vysporiadať s delením Babišovho majetku, píše český denník. Podľa odhadov má hodnotu asi 140 miliárd českých korún.

SR ČR Premiér Babiš Návšteva BAX Čítajte viac Keby si Putin trúfol na NATO, tak by sa musel úplne zblázniť, hovorí český expremiér Babiš pre Pravdu

Monika (vtedy ešte Herodesová) a Andrej Babiš sa zoznámili v roku 1992, keď začala pracovať ako sekretárka v podniku Lovochemie, kde bol Babiš jedným z riaditeľov. Áno si povedali po niekoľkých rokoch spolužitia až v roku 2017 na farme Čapí hnízdo za Prahou, ktorú Babiš vlastní.

Majú spolu dve deti, Vivien (23) a Frederika (19).

Orbán podcenil Pellegriniho, Babiš vyplazil jazyk. Čo pobavilo lídrov v Prahe?
Video
Archívne video.
28 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #Monika Babišová