Polícia odkazuje konšpirátorom, aby ich 'porazilo': Nikdy sme netvrdili, že Covid pas nebude

Pravda, odu | 05.07.2021 10:48
Policajná stránka, určená "na boj proti hoaxom a podvodom v online priestore" sa bráni, že nikdy nehovorila, že Covid pas nikdy nebude. Dodáva, že to "aj miliónkrát zverejní, nech konšpirátorov porazí".

„Nikdy sme totiž netvrdili, že Covid pas nebude existovať. Je to úplne normálny doklad ako Medzinárodný očkovací preukaz, ktorý existuje desaťročia a bez ktorého sa do niektorých krajín sveta nepohnete,“ uvádza polícia na sociálnej sieti a dodáva, že prvé prikázanie dezinformátorov je, že „medzi hoaxom a realitou je pol roka“.

Covid pas je doklad, ktorý hovorí o očkovaní, prekonaní COVID-19 alebo negatívnom teste na koronavírus. Používa sa od 1. júla 2021 v krajinách Európskej únie na uľahčenie cestovania v rámci bloku. Môže byť v elektronickej aj papierovej forme a obsahuje základné údaje o svojom vlastníkovi – meno, dátum narodenia, QR kód a identifikátor potvrdenia.

Slovensko od pondelka sprísnilo kontroly na hraniciach a jedným z dokladov, ktorý ich umožní prejsť bez nutnosti skončiť v kaanténe, je aj Covid pas.

koronavírus, Berg, hranica, kontrola, covid pasy Čítajte viac Hranice budú prísne strážené. Nezaočkovaní skončia v karanténe