Expert reaguje na Putina: Západné zbrane Rusko bolestivo zasiahli

Pravda, zah | 08.07.2022 08:17
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
Šéf Kremľa Vladimir Putin sa rozrečnil, úrad ukrajinského prezidenta na neho reagoval. Ruskej hlave štátu odkázal, že šíri primitívnu propagandu.

"Počujeme, že nás chcú poraziť na bojisku. No, čo na to povedať? Nech to skúsia. Už sme mnohokrát počuli, že Západ chce s nami bojovať do posledného Ukrajinca,“ vyhlásil Putin vo štvrtok na stretnutí s ruskými poslancami.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin: Západ nás chce poraziť? Nech to skúsi, ešte sme len začali

"Neexistuje žiadny spoločný plán Západu. Len istá z-armáda, ktorá vstúpila na suverénnu Ukrajinu, bombarduje mestá a zabíja civilistov. Všetko ostatné je len primitívna propaganda. Preto je mantra pána Putina o vojne do posledného Ukrajinca len ďalším dôkazom o úmyselnej genocíde,“ napísal na sociálnej sieti Twitter Mychajlo Podoliak, poradca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Podľa experta na Rusko Sergeja Radčenka z Univerzity Johnsa Hopkinsa bol Putinov prejav pomerne militantný, dokonca o niečo militantnejší ako zvyčajne. "Naznačuje, že je pripravený bojovať vo vojne do posledného Ukrajinca, a že Rusko ešte ani nič vážne nezačalo. Znamená to, že západné zbrane bolestivo zasahujú tam, kde to zaváži,“ uviedol na Twitteri Radčenko s tým, že Západ by mal naďalej pomáhať Ukrajine a ignorovať ruské vydieranie a vyhrážky.

VIDEO: Ukrajinka z Charkiva: Rusko pácha ďalšie vojnové zločiny, zasiahlo univerzitu

Video
VIDEO: Ukrajinka odkazuje Rusom: Donbas bude vždy náš
Video

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ