Konflikt europoslancov z KDH a Smeru o Ukrajine: Aké budú naše vzťahy s Ruskom po vojne?

Zoltán Rácz | 13.06.2023 06:05
O zbraniach a munícii na Ukrajine, o jej členstve v EÚ a sankciách voči Rusku diskutujú v podcaste denníka Pravda europoslanci Katarína Roth Neveďalová zo Smeru a Ivan Štefanec z KDH.
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

„Európska únia vznikla ako mierový projekt a preto nemá Ukrajine dodávať zbrane, ale tlačiť na obe zúčastnené strany konfliktu, aby si sadli za rokovací stôl.“ Hovorí to poslankyňa európskeho parlamentu Katarína Roth Neveďalová zo Smeru, v súvislosti s krokmi únie v posledných týždňoch, keď europarlament schválil napríklad akt, ktorým chce vojensky pomôcť Ukrajine. Plánuje jej vyrobiť a poslať muníciu v hodnote 500 miliónov eur. „Nehovorím, že Ukrajina sa má vzdať kvôli mieru územia,“ dodáva Neveďalová.

„Ukázalo sa to už pri Hitlerovi, že mier sa dá dosiahnuť iba vtedy, keď sa ten kto je napadnutý oslobodí a každý kto hovorí o mierových rokovaniach bez toho, aby sa Rusi stiahli, len cynicky toleruje vraždenie na Ukrajine,“ kontruje Ivan Štefanec, ktorý bol do europarlamentu zvolený za KDH. Viac si vypočujte v podcaste denníka Pravda.

Ďalšie podcasty Pravdy

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ