PRIESKUM: Za premiéra by si ľudia opäť zvolili Pellegriniho, Trubana predbehol Fico aj Harabin

Až 26,9% opýtaných by si za premiéra opätovne zvolili Petra Pellegriniho (Smer). Hneď za ním nasleduje predseda strany Za ľudí a bývalý prezident Andrej Kiska s 15,2% hlasov.

08.09.2019 12:24 , aktualizované: 14:08
Pellegrini, vláda Foto: ,
Predseda vlády SR Peter Pellegrini
debata (137)

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý vypracovala exkluzívne pre Hospodárske noviny.

Hneď za Kiskom sa nachádzajú ďalší dvaja lídri opozičných strán, a to Igor Matovič z OĽaNO s počtom percent 5,7 a Richard Sulík za SaS s 5,2%.

Aj napriek faktu, že koalícia strán PS/SPOLU je zatiaľ v prieskumoch najsilnejšou opozičnou stranou, jej líder Michal Truban v prieskume skončil až za Robertom Ficom, Miroslavom Beblavím, aj Štefanom Harabinom, a to s počtom percent. 2,8.

Predsedu parlamentu a predsedu SNS Andreja Danka a exministra vnútra a zdravotníctva Tomáša Druckera, ktorý zakladá novú stranu, by volilo zhodne po 2,4 percenta respondentov. Posledné tri miesta obsadil šéf KDH Alojz Hlina (1,6 percenta), podpredseda NR SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár (1,4 percenta) a bývalý predseda HZDS a niekdajší premiér Vladimír Mečiar (1,1 percenta).

Na otázku, kto by bol najvhodnejším predsedom vlády po budúcoročných voľbách nevedelo alebo nechcelo odpovedať 14,8 percenta opýtaných.

© Autorské práva vyhradené

137 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #premiér