Hlina s Kollárom sa pochytili pre volebné programy

Prieskumy verejnej mienky naznačujú, že zložiť novú vládu po voľbách nebude jednoduché. Majú opozičné strany recept na narastajúce preferencie Kotlebovej ĽSNS? A dokážu presvedčiť, že prekonajú rozpory a budú vedieť vládnuť? Aj na tieto otázky odpovedali V relácii Ide o pravdu Alojz Hlina, predseda KDH a Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina.

23.01.2020 10:00 , aktualizované: 12:31
debata (135)
Video

„Po prvý raz sedím takto v diskusii s pánom Kollárom,“ priznal sa v Alojz Hlina.

Predsedovia strán, ktorých preferencie sa pohybujú v predvolebných prieskumoch okolo 6 až 7 percent, sa nedokázali zhodnúť v spôsobe, ako poraziť extrémistov. Podľa Hlinu „na fašizmus sa nezvyká, s fašizmom sa bojuje“. Kollár mu oponoval, že voličom je potrebné povedať, ako líder ĽS NS Marián Kotleba uchopil moc v banskobystrickej župe. „Je to rodinkárstvo a kleptokracia,“ dodal Kollár s tým, že vodou na mlyn extrémistov je nevymožiteľnos­ť práva.

Obe strany vo svojich programoch tvrdia, že chcú podporovať najmä mladé rodiny s deťmi. Kollár v relácii vysvetľuje, ako chce zabezpečiť dostatok nájomných bytov a prečo jeho strana podporí každý zákon, ktorý zlepšuje ochranu obyčajných ľudí.

Hlina svojmu súperovi vyčítal, že vykráda program KDH a hovoril, ako chcú odmeňovať ľudí za vernosť, podporovať ženy počas gravidity či seniorov. Presadiť chcú totiž zásadu, aby deti mohli finančne prispievať na dôchodok svojich rodičov.

Obaja politici, ktorí vyšli z podnikateľského prostredia, si navzájom vytýkali platenie daní a odvodov či príspevky na charitu. Hlina Kollárovi pripomenul, že charita sa robí potichu. Nezhodli sa ani v hodnotových otázkach svojich programov.

© Autorské práva vyhradené

135 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Boris Kollár #Ide o pravdu