Drucker pre Pravdu: Hlas nie je Smer 2. Bol by som rád za polovicu kandidátky, ale nie je to možné

Ešte stále líder strany Dobrá voľba Tomáš Drucker sa stane členom predsedníctva Hlasu a na kandidátke bude na popredných miestach. V minulej vláde bol nominantom strany Smer na ministra zdravotníctva, vo funkcii ho po rekonštrukcii vlády vymenila Andrea Kalavská. Ambíciu byť znova ministrom zdravotníctva nemá, chcel byť zastrešovať viacero pripravovaných reforiem. Aj on považuje Smer aj ďalšie strany za súperov a pri spolupráci má jasno.

28.04.2023 19:00
debata (61)
Video

Čo sa týka zdravotníctva, Drucker uviedol, že majú pripravený ucelený koncept, ako situáciu zlepšiť. S lídrom Hlasu Petrom Pellegrinim sa dohodli na tom, že bude zastrešovať reformy ako celok a nebude sa venovať výhradne jednej oblasti.

pellegrini, drucker Čítajte viac Dobrá voľba pomôže Pellegrinimu skôr finančne, než voličmi. Odlíšia ho Druckerovi ľudia od Smeru?

Nemám ambíciu byť ministrom zdravotníctva

Chcel by sa stať Drucker znova ministrom zdravotníctva? „Nikdy som nemal ambície na funkcie, mal som ambície na výsledky. Takže nemám ambíciu byť ministrom zdravotníctva,“ povedal pre Pravdu. „Pripravili sme ucelený koncept reformy, ktorú zdravotníctvo potrebuje, aby sa dostupná starostlivosť dostala bližšie k ľuďom. To je dnes najväčší problém,“ uviedol.

VIDEO Pellegrini pre Pravdu: Danka sa budem pýtať na útoky

Video

Drucker sa chce venovať prevažne reformám ako celku. Tie je podľa neho potrebné spravil v zdravotníctve, ale aj v ďalších oblastiach ako sú verejné financie, podnikateľské prostredie či školstvo, ktoré je v zanedbanom stave. „Skôr chcem mať nad tým by som povedal pohľad a venovať sa podpore reforiem všeobecne,“ vysvetľuje.

Naším cieľom je presvedčiť ich voličov, aby volili nás

Drucker na tlačovej konferencii uviedol, že Hlas nie je Smer 2. Ešte koncom januára si Dobrá voľba dala ako podmienku pri rokovaniach o spolupráci vylúčenie povolebnej spolupráce so Smerom. Platí to aj dnes? „Všetky strany sú pre nás konkurentmi,“ uviedol.

Pellegrini podpísal s Druckerom dohodu

Líder Hlasu Peter Pellegrini dnes podpísal dohodu s lídrom Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Strany sa zlúčia a Dobrá voľba zanikne.

Fotogaléria
Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...
Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...
+3Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...

„Naším cieľom nemá byť hovoriť s kým áno, s kým nie. Naším cieľom má byť presvedčiť ich voličov, aby volili nás. Všetko ostatné je irelevantné,“ povedal. „Za mňa platí, že ja mám nejaké hrubé čiary a chcem posúvať Slovensko vpred, no nemôžem ho posúvať vpred s ľuďmi, ktorí buď popierajú ukotvenie Slovenska, alebo s ľuďmi, ktorí sú absolútni rozvracači štátotvorného usporiadania Slovenska,“ dodal na margo povolebnej spolupráce.

Bol by som rád za polovicu kandidátky, ale nie je to možné

Okrem Druckera vstúpi do strany aj Peter Kresák, ktorý predtým pôsobil aj v strane Most-Híd. „Čo sa týka členstva nemáme nejaký rozpor, že by ľudia nechceli ísť. Predsa len, politický výtlak strany Hlas a Dobrá voľba podľa preferencií je aký je,“ uviedol Drucker.

Bol by rád, keby mal na kandidátke Hlasu polovicu členov, ale nie je to možné. „Museli sme nájsť nejaký kľúč a dohodu,“ vysvetlil. Strany sa zlúčia a Dobrá voľba zanikne. Pellegrini je podľa vlastných slov presvedčený, že členovia Dobrej voľby budú dobrou a profesionálnou posilou.

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Peter Pellegrini #Tomáš Drucker #Dobrá voľba #predčasné voľby 2023