Brita potrestali za karnevalovú masku teroristu

Usama bin Ládin má ďalšiu obeť. Stal sa ňou vysokopostavený britský policajný dôstojník, ktorý sa teroristom inšpiroval pri hľadaní masky na maškarný ples. To, že sa preobliekol za šéfa teroristickej siete Al-Kajdá, teraz Colinovi Terrymu narobilo v profesionálnom živote problémy.

12.09.2008 09:23
Usama bin Ládin. Foto:
Usáma bin Ládin.
debata

„Vydesilo ma, že sa na to niektorí ľudia pozerajú negatívne,“ povedal na svoju obranu. „Karneval je tradícia, ktorá sa tu koná už mnoho rokov a výťažok ide na charitatívne účely,“ povedal o podujatí v obci Grampound v britskom Cornwalle. Terry sa v rámci misie Európskej únie zúčastnil na výcviku polície v Afganistane. Do obleku bin Ládina, so škraboškou a v tradičnom arabskom odeve, sa obliekol len päť dní pred výročím útokov Al-Kajdá na Spojené štáty.

„Veríme síce, že ho viedla skôr nerozvážnosť ako zlý úmysel, no jeho čin bol úplne nevhodný,“ povedala policajná hovorkyňa. Ak by policajt naďalej pracoval pre miestnu políciu, trest by ho údajne neminul. Terry však teraz patrí pod ministerstvo zahraničných vecí, ktoré trest zatiaľ nezverejnilo. Rezort diplomacie však už Terrymu oznámil, že na ďalšiu misiu v Afganistane môže zabudnúť.

debata chyba