Urazený predavač zabíjal na ulici

Nahnevaný predavač útočil na ľudí počas osláv jesenného festivalu v strednej časti Japonska, pričom jedného muža usmrtil a šesť ďalších zranil, uviedla v nedeľu polícia. Incident sa stal v sobotu večer v meste Hakusan v prefektúre Išikawa.

14.09.2008 15:03
Japonec uniesol tínedžer Foto:
Polícia kontroluje autobus po tom, čo odzbrojili 14-ročného Japonca, ktorý ho uniesol spolu s jedenástimi rukojemníkmi.
debata

Štyridsaťdvaročný útočník, ktorého identifikovali ako Tošiaki Arai, polícii po čine uviedol, že sa rozhneval, lebo si z neho zákazníci robili posmešky.

Svedkovia uviedli, že predavač vošiel autom do davu ľudí, vyskočil z neho a začal na zabávajúcich sa ľudí útočiť zakriveným kosákom, aký sa používa na kosenie trávy. Jednou z obetí sa stal 30-ročný Johei Okad, ktorý stratil priveľa krvi a zomrel. Dvaja zo šiestich zranených sú naďalej hospitalizovaní. Za posledné mesiace došlo v Japonsku k viacerým takýmto incidentom.

Sedem osôb dobodal na smrť začiatkom júna útočník v tokijskej štvrti s elektronikou, pričom vyše 10 ďalších zranil. Koncom júla sa podobný incident stal v tokijskom kníhkupectve, kde zahynula jedna žena a ďalšia osoba utrpela zranenia. O niekoľko dní neskôr zranila žena vyzbrojená nožom sedem mužov na preplnenej vlakovej stanici. Incident sa stal 70 kilometrov juhozápadne od Tokia.

debata chyba