Exmanželku mal rozpustiť v kyseline. Proces s Vlčekom pokračuje výsluchom svedkov a znalca

Súdny proces s obžalovaným Miroslavom Vlčekom v kauze vraždy jeho exmanželky pokračuje v pondelok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku výsluchom svedkov a znalca z odvetvia kynológie. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

15.04.2024 10:18
Miroslav Vlček Foto: ,
Miroslav Vlček na súde v Pezinku, november 2023
debata

Prokurátor Generálnej prokuratúry Daniel Lipšic podal na Miroslava Vlčeka vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy.

Vlček si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť najmä pomsta.

Daniel Lipšic: Náušnica zavraždenej je čriepkom v príbehu (Archívne video)
Video

Miroslav Vlček bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel Lipšicovmu návrhu a povolil obnovu konania.

V rovnaký deň bolo Miroslavovi Vlčekovi doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.

Miroslav Vlček Čítajte viac Bála sa len jedného človeka, exmanžela. Po prepustení z väzby ju vraj rozpustil v kyseline
debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Špecializovaný trestný súd