Pellegriniho hospitalizovali, v nemocnici skončil aj Kollár

Premiéra Petra Pellegriniho (Smer) v noci zo soboty na nedeľu hospitalizovali v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Správu potvrdil tlačový a informačný odbor úradu vlády. Dôvodom hospitalizácie je akútna infekcia horných dýchacích ciest a vysoké teploty. Premiér tak dočasne ruší všetok svoj program. V nedeľu ho nasledoval aj Boris Kollár.

23.02.2020 09:43 , aktualizované: 16:03
debata (634)

Premiéra hospitalizovali zrejme po návrate z Bruselu, kde európski lídri rokovali o budúcom dlhodobom rozpočte Únie na roky 2021 – 2027.

Premiér na sociálnej sieti uviedol, že sa s rozsiahlou infekciou trápil posledné dva týždne. „Ďakujem lekárom i sestričkám, ktorí sa o mňa postarali, a verím, že sa čím skôr budem môcť vrátiť k svojej práci pre Slovensko,“ dodal.

Premiér mal byť v nedeľu hosťom v predvolebnej diskusii v relácii RTVS O 5 minút 12. V Smere zatiaľ nevedia, kto ho nahradí, povedal pre Omediach.com hovorca strany Ján Mažgút. Do O 5 minút nepôjde ani predseda Smeru Robert Fico, pretože podľa Mažgúta je tiež zdravotne indisponovaný. Strana tam svoje zastúpenie napokon nemala. V relácii debatovali predseda SNS Andrej Danko, predseda Mostu-Híd Béla Bugár, predseda SaS Richard Sulík, šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Nechýbal ani predseda strany Kotlebovci – ĽSNS Marian Kotleba.

Kollár tiež skončil v nemocnici

Boris Kollár sa na rozdiel od Pellegriniho zúčastnil nedeľňajšej diskusnej relácie v RTVS. Večer však aj on skončil v nemocnici na infúziách. Podobne ako premiér, aj on uverejnil fotografiu z nemocnice a povzdychol si, nech sú už konečne voľby.

© Autorské práva vyhradené

634 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Peter Pellegrini