Po nehode opitého šoféra cítiť vo vzduchu lynč. Toleranciu k alkoholu a porušovaniu zákona však máme v krvi

Poslanci z fašistickej kandidátky sa správajú ako súčasť koalície, hoci sa to snažia zakryť. Menšinová vláda zatiaľ už rezignovala na boj proti korupcii, čo je daňou za jej udržanie pri moci. Popri politike však Slovákov nahnevala tragická nehoda opitého arogantného šoféra, čo spustilo diskusiu o sprísnení trestov a prístupe spoločnosti k alkoholu.

07.10.2022 19:15
debata (30)

Minister financií Igor Matovič v parlamente obhájil svoje kreslo, najmä s pomocou poslancov z fašistickej kandidátky na čele s Tomášom Tarabom. Tomu následne prechádzajú viaceré zákony, dokonca rokuje s novým ministrom spravodlivosti Viliamom Karasom o zmenách v trestnom zákone, ktorými chce znižovať tresty za majetkové zločiny politikov.

Minister Karas zasa čerstvo oznámil, že spustenie súdnej mapy sa odkladá minimálne na takmer pol roka a neprotestuje ani proti zachovaniu status quo v prípade sporného paragrafu 363. Diskusiu o prípadnej zmene trestov tiež spustila tragická nehoda na autobusovej zastávke v Bratislave, ktorá šokovala a nahnevala celé Slovensko. Aj to sú témy, o ktorých sa rozprávame v pravidelnom podcastovom politickom prehľade týždňa „Počúvajte Pravdu“ s komentátorom Mariánom Repom.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom #boj proti korupcii #tragická nehoda na Zochovej