Poistenci štátu sa dočkali. Za hospitalizácie a operácie v Boroch platiť nebudú

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie. VšZP avizovala, že k zazmluvneniu urgentného príjmu pristúpi automaticky po splnení podmienok nemocnicou.

08.08.2023 09:25
Nemocnica Bory v Bratislave. Foto: ,
Nemocnica Bory v Bratislave.
debata (1)

Od začiatku augusta majú poistenci VšZP v Nemocnici Bory k dispozícii plný rozsah zdravotnej starostlivosti vo všetkých ambulanciách, a to vrátane stacionárov a operačných výkonov, ktoré sú poskytované v jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Postupné zazmluvňovanie zdravotnej starostlivosti bolo ukončené, a to podpísaním dodatku o zazmluvnení ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorú môžu poistenci VšZP využívať od 8. 8. 2023.

K zazmluvneniu urgentného príjmu zdravotná poisťovňa pristúpi automaticky po tom, keď poskytovateľ splní všetky zákonom stanovené podmienky pre jeho spustenie.

Michal Palkovič Čítajte viac Palkovič prosí Pentu, aby nerobila negatívnu reklamu VšZP. Ani zdravotníkom by nemali platiť priveľa

Obe strany sa tiež dohodli na sprístupnení termínov vyhradených pre poistencov VšZP, ktoré budú dostupné aj cez mobilnú aplikáciu VšZP. Vyhradené termíny budú môcť poistenci VšZP využiť vo všetkých ambulanciách. Na konkrétny termín bude možné objednať sa jednoducho, aj prostredníctvom mobilnej aplikácie VšZP. Tieto termíny budú postupne sprístupňované tak, aby sa poistenec mohol cez aplikáciu VšZP objednať do ktorejkoľvek ambulancie.

Takto má vyzerať nemocnica Rázsochy. Vizualizácia z prezentácie
Video
Všeobecná zdravotná poisťovňa Čítajte viac Po odchode šéfa VšZP Strapka končia ďalší. Funkcií sa vzdali dvaja členovia predstavenstva

Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union zazmluvnili plný rozsah zdravotnej starostlivosti vrátane ústavnej ešte v marci.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #VšZP #Nemocnica Bory