Po odchode šéfa VšZP Strapka končia ďalší. Funkcií sa vzdali dvaja členovia predstavenstva

Členovia predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Beata Havelková a Ľubomír Kováčik sa vzdali funkcií. Vo vedení poisťovne zostanú do vymenovania nových členov, informovala zdravotná poisťovňa.

14.07.2023 09:32 , aktualizované: 09:45
Všeobecná zdravotná poisťovňa Foto: ,
debata (1)

Funkcií sa vzdali po tohtotýždňovom odchode doterajšieho šéfa VšZP Richarda Strapka. „Vzhľadom na to, že musí byť zabezpečený chod spoločnosti, obe strany sa dohodli, že zostávajúci členovia predstavenstva budú pokračovať vo svojej práci až do termínu vymenovania nových členov predstavenstva,“ priblížila zdravotná poisťovňa.

Deklarovala, že spoločným cieľom s ministerstvom je stabilizácia spoločnosti, zabezpečenie jej fungovania bez dosahu na poistencov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Chce tiež pokračovať v premene na modernú, proklientsky orientovanú spoločnosť.

Minister zdravotníctva Michal Palkovič odvolal k pondelku Richarda Strapka. Rezort podľa jeho slov nepovažuje za kvalitatívne dostatočný akčný plán plnenia úsporných opatrení.

Richard Strapko Čítajte viac Šéfa VšZP Strapka odvolali telefonicky, počas pobytu na dovolenke. Hlas upozorňuje na nedostatočný rozpočet
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Všeobecná zdravotná poisťovňa