Špirko: Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili

Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vysokopostavených policajných funkcionárov. Špirko o tom informoval na pondelkovej tlačovej konferencii.

18.03.2024 19:45
debata (9)

Napriek tomu je naďalej presvedčený o tom, že bola nariadená jeho diskreditácia.

Dušan Kováčik Čítajte viac Kováčika jeho bývalí podriadení nepodržali

Špirko podal trestné oznámenie v marci 2018. Priblížil, že najskôr bolo odmietnuté, ale na základe pokynu generálneho prokurátora sa začalo vyšetrovanie. Vypočutí boli viacerí svedkovia. „Všetky prokurátorské úrovne dospeli k tomu, že v tomto prípade nejde o trestný čin a uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania nadobudlo právoplatnosť,“ podotkol.

SR Košice KP prokurátor Špirko disciplinárne pojednávanie K Čítajte viac Špirko je vinný, trest za tlačovku o Kaliňákovi a Počiatkovi nedostal

Tvrdí, že vykonané dôkazy preukazujú nariadenie jeho diskreditácie. Myslí si, že bolo preukázané, že v prospech ministra mali konať aj najvyššie zložky Policajného zboru. Kaliňák hovoril ešte v roku 2018 po podaní trestného oznámenia o absurdných obvineniach zo strany Špirka. Tvrdenia o snahe diskreditovať prokurátora odmietol.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Vasiľ Špirko