Smer, Hlas, PS aj SaS dúfajú v čo najlepší výsledok v eurovoľbách

Kandidáti do volieb do európskeho parlamentu Erik Kaliňák (Smer), Branislav Ondruš (Hlas), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) dúfajú v čo najlepší výsledok v eurovoľbách. Deklarovali to v nedeľnej diskusnej relácii na TA3 V politike.

12.05.2024 13:38
debata (5)
Veronika Cifrová Ostrihoňová o aktuálnych politických témach
Video
Zdroj: TV Pravda

Poslanec Národnej rady SR Kaliňák považuje za ideálne, ak by Smer získal v Európskom parlamente päť kresiel, verí v získanie štyroch. Štátny tajomník ministerstva práce Ondruš by za úspech pre Hlas považoval tri kreslá. Cifrová Ostrihoňová uviedla, že PS by chcelo získať päť mandátov. Bittó Cigániková považuje za úspech SaS dva mandáty, jeden vidí reálne.

Branislav Ondruš o aktuálnych politických témach
Video
Zdroj: TV Pravda

Kaliňák deklaroval, že jeho motiváciou je robiť proeurópsku politiku. Zopakoval, že Smer je proeurópska strana. Ondruš chce v europarlamente hájiť záujmy Slovenska a ľudí, ktorí na ňom žijú. Cieľom PS je podľa Cifrovej Ostrihoňovej udržať Slovensko v Európe. „Naším cieľom je poraziť Smer a vyslať do Bruselu proeurópske sily,“ uviedla. Bittó Cigániková prízvukovala, že je za to, aby Slovensko ostalo v EÚ. Zároveň by chcela o kreslo v europarlamente zabojovať vecnými témami a nadviazať na svoju prácu, ktorú začala na Slovensku.

Jana Bittó Cigániková o aktuálnych politických témach
Video
Zdroj: TV Pravda

Kaliňák, Ondruš a Bittó Cigániková sa v diskusii zhodli na odmietnutí migračného paktu. Bittó Cigániková ozrejmila, že SaS je za spolupodieľanie sa na nákladoch riešenia migračnej krízy, ako napríklad ochrana spoločnej schengenskej hranice. Cifrová Ostrihoňová by v tejto súvislosti uvítala lepšiu návratovú politiku alebo spoluprácu s krajinami na hraniciach schengenskej zóny. Podľa Kaliňáka by sa každej krajine malo ponechať právo rozhodnúť sa, či chce migrantov. Ondruš dodal, že Hlas nie je proti tomu, aby ľudia cestovali za prácou.

Europarlament / Europoslanci / Čítajte viac Aké právomoci má Európsky parlament?
Eurovoľby sú aj šanca na ochranu demokracie a slobody
Video
Príbeh generácií, ktoré zažili vojnu a neslobodu, pripomína, aké doležité je voliť. Európska únia si bude vyberať poslancov do Európskeho parlamentu už 6. až 9. júna, na Slovensku sa volí 8. júna. / Zdroj: TV Pravda/EP
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Ondruš #Veronika Cifrová Ostrihoňová #Erik Kaliňák #Jana Bittó Cigániková #eurovoľby 2024