Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

Veľká Británia rozhodla o vydaní extrémistu Daniela Bombica, ktorý vystupuje na internete pod prezývkou Danny Kollar, na Slovensko. Stíhaniu sa vyhýba pobytom v Londýne. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

24.04.2024 22:40
bombic Foto:
Bombic spolupracoval s hnutím Republika a vysmieval sa policajtom, že sú proti nemu bezmocní.
debata (42)

O rozhodnutí súdu v Londýne informoval novinár Martin Hodás na stránke Na druhom brehu s odvolaním sa na svedka procesu.

Na Bombica vydali tri medzinárodné zatykače. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a online obťažovanie, pripomenula ta3.

V relácii s medzinárodne hľadaným extrémistom vystúpil aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) či bývalý policajný prezident a dnes poslanec Tibor Gašpar (Smer). Nedávno na internet uniklo video, na ktorom Bombic hajluje, kričí nacistické heslá a obnažuje sa.

Matúš Šutaj Eštok Čítajte viac Šutaj Eštok diskutoval s medzinárodne hľadaným extrémistom. Nemám problém sa baviť s kýmkoľvek, reagoval minister

Bombic má okolo seba vytvorený fanklub podobne zmýšľajúcich ľudí, ktorí ho s obľubou sledujú. Kvôli jeho dosahu sa v jeho „relácii“ objavili aj Andrej Danko, Robert Fico či Robert Kaliňák. Polícia viní Bombica z extrémizmu či z neoprávneného zaobchádzania s osobnými údajmi.

Okrem šírenia hoaxov o covide sa Bombic dostal do povedomia verejnosti tým, že v roku 2021 zverejnil mená radových policajtov a súkromnú adresu jedného z nich po tom, čo zakročili voči agresívnej skupine v potravinách. Počas pandémie koronavírusu nezostal len pri zverejnení mien policajtov, zverejnil aj mená a čísla na lekárov, ktorí v tom čase zachraňovali životy. Po tom, čo ho Meta dala na svoju čiernu listinu, sa presunul na Telegram, kde ho sleduje najviac ľudí z celého Slovenska.

Tibor Gašpar Čítajte viac V relácii hľadaného extrémistu sa objavil Tibor Gašpar: Šutaj Eštok sa problémom zatiaľ vyhol

„Som vydaný, prehral som proces,“ reagoval Bombic na sociálnej sieti X. „Ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku,“ napísal s tým, že návrat na Slovensko sa ešte len začína.

Na konšpirácie Bombica upozorňovala aj polícia cez stránku Hoaxy a podvody. Počas pandémie sa zviditeľnil šírením dezinformácií o covide, ktorý podľa neho neexistuje, či očkovaní, ktoré má za cieľ ovládnuť a zničiť bielu rasu. Sám seba označuje za bieleho nacionalistu.

Vo svojich príspevkoch na sociálnej sieti Telegram neopomenul ani vojnu na Ukrajine, keď si vymýšľal, že utečenci majú na Slovensku všetko zadarmo, ako i správu o tom, že žena z Ukrajiny odmietla vo Vrbovom zaplatiť za nákup v Lidli. Slovensko je podľa neho riadené cez CIA.

Robert Fico Čítajte viac Láska hľadaného extrémistu je vrtkavá: „Smeráci začínajú lajdáčiť, no, chlapci, stačilo,“ otočil Danny Kollar

O prezidentke Zuzane Čaputovej tvrdí, že bola dosadená izraelským Mosadom a vyhlasuje, že Progresívne Slovensko riadia Židia. Taktiež zverejňoval osobné informácie s cieľom uškodiť obeti, čím sa dopustil tzv. doxxingu.

Počas pandémie útočil na zdravotníkov. Pravidelne zverejňoval kontaktné údaje na lekárov či hygienikov. Medzi nimi boli napríklad aj infektológ Peter Sabaka či anestéziológ Jakub Hložník.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #danny kollár #daniel bombic