Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní "ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily" na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, informovala v stredu tamojšia tlačová agentúra KCNA. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters.

24.04.2024 09:50
Kim Jo-džong Foto: ,
Na archívnej snímke z marca 2019 Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una.
debata (4)

Kim Jo-džong ďalej uviedla, že séria vojenských cvičení americkej armády v regióne v tomto roku, počnúc manévrami s ostrou streľbou, ktoré sa uskutočnili s „juhokórejskými bábkovými vojenskými gangstrami“, privádza regionálne bezpečnostné prostredie do nebezpečného chaosu.

„Budeme pokračovať v budovaní ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily na ochranu svojej suverenity, bezpečnosti a mieru v regióne,“ vyhlásila podľa KCNA 36-ročná Kim Jo-džong.

putin, kim Čítajte viac Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

Armády USA a Južnej Kórey v uplynulých mesiacoch uskutočnili celý rad cvičení vo väčšom rozsahu a intenzite na základe prísľubu lídrov oboch krajín zvýšiť vojenskú pripravenosť proti vojenským hrozbám zo strany KĽDR.

Podľa juhokórejskej armády uskutočnilo v apríli približne 100 vojenských lietadiel dvojtýždňové letecké cvičenie.

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu. Washington a Soul však uisťujú, že cvičenia majú výlučne obranný charakter a pravidelne sa uskutočňujú na udržanie pripravenosti.

severná kórea raketa balistická strela Čítajte viac Severná Kórea odpálila niekoľko zrejme balistických striel krátkeho doletu
4 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Severná Kórea