Dve seniorky z Banskej Bystrice sa nedali oklamať podvodnými telefonátmi

Polícia v Banskej Bystrici zaznamenala v utorok najmenej dva telefonické pokusy o podvod na senioroch. O prípadoch informovala banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

12.03.2024 17:00
debata (4)

Prvý hovor prijala 74-ročná Banskobystričanka od neznámeho muža, ktorý sa s ňou snažil nadviazať rozhovor a tvrdil, že sa nachádza v blízkosti jej bydliska. Uviedol však úplne zlú adresu a oslovil ju nesprávnym krstným menom. Keď ho žena na to upozornila, hovor radšej sám ukončil.

seniori, dôchodkyňa, seniorka Čítajte viac Ďalšia seniorka naletela podvodníkovi. Falošný policajt ju okradol o tisíce eur Senior, pokožka, starnutie Čítajte viac Seniorka si nechtiac aktivovala letový režim v mobile. Ten jej zachránil 20-tisíc eur

„Druhý prípad sa stal 91-ročnej dôchodkyni, ktorej tiež volal neznámy muž. Predstavil sa ako syn jej švagrinej a tvrdil, že súrne potrebuje peniaze. Žena ho chvíľu počúvala a potom mu povedala, že určite nie je ten, za koho sa vydáva, pretože má celkom iný hlas. Snažil sa jej vysvetliť, že je to vraj pre chrípku, ale nepochodil. Pozorná seniorka mu zložila telefón,“ opísala polícia. Predovšetkým starších občanov opätovne vyzýva na opatrnosť.

ropa, ropná plošina Čítajte viac Namiesto veľkej lásky, veľký podvod. Ženu obral o peniaze údajný vdovec pracujúci na ropnej plošine
Ako rozoznať podvodníkov od banky a neprísť o peniaze? Kam neklikať a aké údaje nikdy neposielať?
Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #podvod