Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

Bratislavská krajská polícia v piatok na sociálnej sieti zverejnila videozáznam zachytávajúci dopravnú nehodu podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS). Zábery pochádzajú z kamery električky. Vidieť je toho ale málo.

26.04.2024 12:43 , aktualizované: 13:04
debata (24)
Video z nehody Andreja Danka
Video
Zdroj: Polícia SR

Hneď v úvode videa v pozadí vidno, ako auto narazilo do semaforu, vycúvalo a odišlo.

Video zverejnilo na sociálnej sieti krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v piatok popoludní s popisom „dopravná nehoda zo dňa 11.1.2024 v mes­tskej časti Bratislava – Dúbravka“. Na otázky o Dankovom treste polícia uviedla, že sa nevyjadruje ku konkrétnym fyzickým ani k právnickým osobám, ale poskytuje informácie ku konkrétnym prípadom.

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube
Video
Zdroj: TV Pravda

Danko nemôže po januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke dva roky šoférovať. Zaplatiť musí aj pokutu. Uviedol to v piatok pri upratovaní Dúbravky, do ktorého sa v súvislosti s nehodou dobrovoľne zapojil. Semafor podľa svojich slov zaplatil. Odmieta, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Nebránil sa zverejneniu videa z nehody.

Danko najskôr tvrdil, že po nehode nemal žiadne zranenia, no neskôr prišiel s príbehom o vylomenom zube. V piatok novinárom ukázal na telefóne snímku röntgenu, kde je zakrúžkovaný zlomený zub. Či je snímka zubu jeho, priblížiť odmietol. Taktiež odmietol fotku poslať médiám.

Danko ukázal röntgen zubu
Video
Zdroj: TV Pravda

K dopravnej nehode šéfa národniarov došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po nehode z miesta odišiel. Policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí objasňovali dopravnú nehodu, sa s Dankom podarilo skontaktovať až v piatok 12. januára o 14.30 h. Vypočuli ho a podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu. Vec od marca vyšetrovali ako priestupok.

Andrej Danko sa pokúša dokázať zlomený zub. Čítajte viac Danko upratoval Dúbravku. Za semafor zaplatil pokutu tisíc eur a ukázal röntgen zubu, no či je jeho, nepotvrdil
Danko mal nehodu, zničil semafor

Podpredseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko na policajtov údajne nepočkal a z miesta odišiel.

Fotogaléria
Miesto nehody v bratislavskej Dúbravke, kde...
Miesto nehody v bratislavskej Dúbravke, kde...
+5Miesto nehody v bratislavskej Dúbravke, kde...
24 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Andrej Danko #Dankova nehoda