Šimkovičová zákon o RTVS odkladá. Chce počkať na vyjadrenie Legislatívnej rady vlády

Návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý prinesie zmeny v súčasnom RTVS, sa odkladá, dokým sa k nemu nevyjadrí Legislatívna rada vlády SR, uviedla riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská. Upozornil na to RTVS.

25.03.2024 15:47
debata (9)
Šimkovičová, Danko a Taraba k zmenám v RTVS
Video

„Vzhľadom na počet pripomienok a komplexnosť problematiky aktuálne pracujeme na dopracovaní nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase s tým, že je potrebné, aby sa s návrhom oboznámila aj Legislatívna rada vlády SR,“ uviedlo ministerstvo.

Martina Šimkovičová, Tomáš Taraba, Andrej Danko, Lukáš Machala Čítajte viac Dusno na tlačovke o RTVS: Hádka a útoky na novinárov, Markízu, opozíciu. Danka niekto počastoval nadávkou Martina Šimkovičová, Tomáš Taraba, Andrej Danko, Lukáš Machala Čítajte viac Taraba a jeho nepriateľ číslo 1: Ak by RTVS prestala vysielať, nikomu chýbať nebude

MK SR ešte 11. marca predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia by sa nemala rozdeliť, navrhuje sa však viacero zmien. Riaditeľa by mala po novom voliť sedemčlenná rada zložená z troch nominantov ministra a štyroch zvolených v parlamente. Vzniknúť má aj programová rada, ktorej väčšinu volí NR SR. Opätovne sa má zaviesť inštitút zmluvy so štátom.

andrej danko, sns Čítajte viac Danko: Možnosť prerokovať zákon o RTVS v skrátenom konaní je otázkou do diskusie

K zákonu o Slovenskej televízii a rozhlase prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných. Okrem zástupcov verejnosti ich formulovali tiež politické strany i kultúrna platforma.

robert fico Čítajte viac Fico avizuje na najbližšom rokovaní vlády "legislatívnu smršť"
9 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Martina Šimkovičová