Viac ako tisíc mŕtvych. Rusi ešte taký zlý deň na Ukrajine nemali

Ukrajina uviedla, že posledných 24 hodín bolo pre ruské jednotky doteraz najhorších od invázie, ktorá sa začala 24. februára 2022. Moskva vraj za jeden deň prišla 1 030 vojakov.

07.02.2023 15:35
ruskí vojaci Foto: ,
Ruskí vojaci počas výcviku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v januári 2023.
debata (675)

Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že počty obetí nie je možné overiť z nezávislých zdrojov. Ich vysoký počet sa však dá pripísať tomu, že Rusko sa usiluju o ofenzívu na východe Ukrajiny. Na bojisko sa dostali desaťtisíce čerstvo zmobilizovaných vojakov.

VIDEO: Ukrajincom neodolal ani moderný ruský tank T-90

Video
Ukrajinské ministerstvo obrany zverejnilo video zničeného ruského tanku T-90. A okupantom na Twitteri poslalo sarkastickú poznámku. "Video z Luhanska, ako ukrajinské ozbrojené sily zničili najnovší model ruského tanku T-90M, ktorý sa nazýva aj Breakthrough (Prelom). Možno by mali zvážiť, či ho nepremenujú len na Break (Zničený, pokazený).“

Boje sa už mesiace zameriavajú na okolie Ukrajincami ovládaného mesta Bachmut v Donecku. Rusku sa ho vraj podarilo obkľúčiť zo severu a z juhu, ale Kyjev tvrdí, že jeho sily ho stále kontrolujú

Moskva tiež spustila útok južnejšie proti Vuhledaru na strategickom priesečníku medzi východnou a južnou frontovou líniou.

vojna na Ukrajine, Bachmut Čítajte viac Kto sa pustí do útoku? Expert hodnotí plány Ukrajiny a Ruska

"Ruskí lídri budú pravdepodobne aj naďalej požadovať výrazný pokrok na bojisku. Je však nepravdepodobné, že Rusko dokáže nasadiť sily potrebné na podstatné ovplyvnenie výsledku vojny v priebehu nasledujúcich týždňov,“ citoval Reuters z pravidelnej analýzy britského ministerstva obrany.

© Autorské práva vyhradené

675 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #Putinova vojna