Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

Vo Francúzsku vo štvrtok zomrelo 14-ročné dievča, ktoré v ten istý deň utrpelo zástavu srdca počas poplachu a uzavretia školy v Souffelweyersheime neďaleko Štrasburgu. Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok. Informovala o tom agentúra AFP.

19.04.2024 11:55
debata (4)

Podľa Oliviera Farona zo školského úradu sa učiteľom a privolaným záchranárom podarilo dievčinu najprv oživiť, ale nakoniec neskoro popoludní zomrela. Srdcovú príhodu u nej podľa neho vyvolal stres spôsobený vyhlásením poplachu a uzavretím školy v reakcii na útok.

žiaci, študenti, prednáška, seminár Čítajte viac Audity, školenia, kamery či turnikety. Školy budú bezpečnejšie, dostanú na to vyše milióna eur

„Bola som vzadu na ihrisku a bolo nám povedané, aby sme sa čo najrýchlejšie vrátili do triedy, aby sme zaliezli pod stôl a počkali, kým nebude zatknutý,“ opísala vo štvrtok médiám napätú situáciu deväťročná školáčka Aude.

„Neexistuje žiadne dokonalé riešenie a budeme dôkladne analyzovať, čo sa stalo,“ uviedol k tragédii Faron, podľa ktorého sa uzávera školy uskutočnila presne tak, ako mala.

Vrútky, tragédia Čítajte viac Gangy aj jednotlivci. Prehľad 8 prípadov detských útokov z minulosti

„Sme zdesení a nemáme slov,“ povedal AFP Georges Schuler, starosta obce Reichstett, odkiaľ školáčka pochádzala. „Všetko sa vyšetruje a ja vám nemôžem povedať, či dievča malo srdcovú vadu, alebo nie,“ doplnil.

Útok na dvojicu školáčok vo veku šesť a 11 rokov pri škole v Souffelweyer­sheime sa odohral vo štvrtok krátko po 14.00 h. Obe boli s povrchovými zraneniami prevezené na detskú pohotovosť.

Streľba v Prahe: Študenti na rímse, výstrely zo strechy, všade množstvo policajtov
Video

Tridsaťročného útočníka krátko po čine polícia zadržala. Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motív útoku, nič však nenasvedčuje tomu, že by išlo o teroristický čin. Prokuratúra hovorí o psychických ťažkostiach muža.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #útok v škole