Trump je hlavnou hrozbou pre americkú demokraciu, vyhlásil Biden

Americký prezident Joe Biden označil Donalda Trumpa v rozhovore pre televíziu Univision za hlavnú hrozbu pre americkú demokraciu.

09.04.2024 21:36
debata (12)
Trump: Voľte (mňa)! Aj keby ste mali zomrieť!
Video
Aj keby ste boli chorý ako pes, musíte voliť. Takto vyzýval pred volebnými zhromaždeniami v Iowe Donald Trump svojich stúpencov. / Zdroj: C-SPAN

Biden sa odvolával na Trumpovu podporu davu, ktorý 6. januára 2021 vtrhol do Kapitolu a spôsobil „deštrukciu a chaos“ v snahe zvrátiť svoju prehru v prezidentských voľbách dva mesiace predtým.

Americký prezident poukázal na svedectvo kongresmanov, podľa ktorého Trump niekoľko hodín sledoval výtržnosti v priamom televíznom prenose z Bieleho domu bez toho, aby sa pokúsil zasiahnuť.

Trump Čítajte aj Trumpove sprisahanie dokazuje telefonát. V poslednej chvíli chcel zmeniť výsledky volieb

Trump označuje demonštrantov zo 6. januára za „vlastencov“ a tvrdí, že v prípade svojho zvolenia v novembrových prezidentských voľbách udelí milosť stovkám ľudí odsúdených za zločiny počas demonštrácií vrátane útoku na políciu a poburovania.

Bývalý prezident USA opisuje Spojené štáty ako „zlyhávajúce“ a trpiace inváziou násilných imigrantov a tvrdí, že krajinu môže zachrániť len jeho návrat do Bieleho domu.

gaza, humanitárni pracovníci, WCK Čítajte aj Biden ostro kritizoval zásah konvoja v Gaze, Izrael priznal vážnu chybu
12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Amerika #Donald Trump #prezident Joe Biden