Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

Pekné zábery na kúpeľné mesto Trenčianske Teplice, vodopád Skógafoss na Islande, pri ktorom sa nakrúcal svetovo známy seriál Hra o tróny (Game of Thrones), ale aj Saleziánske majstrovstvá Slovenska v hokejbale v Novej Dubnici. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

27.04.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Trenčianske Teplice sú kúpeľné mesto ležiace na západnom Slovensku obklopené Strážovskými vrchmi. Mesto je známe svojimi termálnymi prameňmi, liečivým bahnom a malebnou scenériou. Pýšia sa bohatou históriou siahajúcou až do rímskej doby. V minulosti sa tu konával festival filmového umenia a pri tejto príležitosti mesto navštívilo mnoho známych osobností.

Trenčianske Teplice
Video
Zdroj: mReportér: Ľubomír Vajda

Dnes sú Trenčianske Teplice moderné kúpeľné mesto s širokou ponukou liečebných procedúr, wellness a relaxačných aktivít. Návštevníci si tu môžu vychutnať kúpanie v termálnych bazénoch, masáže, zábaly z bahna, elektroterapiu a mnoho ďalších procedúr.

Okrem kúpeľných aktivít ponúkajú aj bohaté možnosti pre turistiku, cyklistiku a lyžovanie. V okolí mesta sa nachádza mnoho turistických chodníkov a cyklotrás. Trenčianske Teplice sú ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú relax a oddych v krásnom prostredí. Mesto ponúka niečo pre každého, či už sa chcete liečiť, relaxovať alebo si vychutnať aktívnu dovolenku.

Vodopád Skógafoss na Islande
Video
Zdroj: mReportér: Jaro Karak, IG: Jaro_Karci

Vodopád Skógafoss sa nachádza neďaleko osady Skógar na Islande. „Lesný vodopád“, takto sa nazýva v preklade, patrí k najväčším a najkrajším islandským vodopádom. Je vysoký až 60 metrov a do šírky meria 25 metrov. Silu vodopádu môžete sledovať buď z vyhliadkovej plošiny v jeho vrcholovej časti, alebo je možné dôjsť až k úpätiu vodopádu do štrkového koryta rieky pred jazierkom.

Rieka pod vodopádom má veľkú populáciu sivoňov a lososov, a preto je v lete obľúbeným miestom rybárov. Zaujímavosťou je, že toto miesto patrí k jedným z miest, kde sa nakrúcal svetovo známy seriál Hra o tróny (Game of Thrones).

Saleziánske majstrovstvá Slovenska
Video
Zdroj: mReportér: Daniel Imriška

V Novej Dubnici sa druhý aprílový víkend uskutočnili Saleziánske majstrovstvá Slovenska v hokejbale v kategórii do 15 rokov. Prvýkrát privítala Nová Dubnica mladých hokejbalistov v roku 2004. Posledného, už 18. ročníka turnaja, sa zúčastnilo 8 tímov zo 7 miest Slovenska: Terňa, Poprad, Nová Dubnica, Prešov, Košice Tri Hôrky, Bardejov a dva tímy z Banskej Bystrice.

Po registrácii a ubytovaní sa účastníci presunuli do farského kostola sv. Jozefa Robotníka na úvodnú svätú omšu. Už počas nej mali chalani na sebe dresy, v ktorých reprezentovali svoj tím, stredisko i mesto. Nasledoval zábavný program a samozrejme vylosovanie skupín. Chlapcov prišiel povzbudiť aj vzácny hosť, majster sveta v hokejbale z roku 2019, pán Milan Vozár – odchovanec saleziánskeho oratória v Novej Dubnici. Večer moderovala animátorská dvojica Adrián Kuchárik a Lucia Filová.

Víťazom turnaja sa stala Banská Bystrica, ktorá v bojí o prvé miesto zdolala Poprad 5:1. Na 3. mieste skončili Košice Tri Hôrky. Ocenenie najlepší brankár si prevzal Denis Božoň z Popradu, najlepším obrancom sa stal Marek Gmitter z Bardejova a najlepším útočníkom Jakub Lazorik z Terne. So 14 gólmi sa najlepším strelcom turnaja stal Jakub Kiss zo strediska Košice Tri Hôrky a najlepším nahrávačom, s 15 asistenciami, Martin Tormásy, tiež z Košíc. Aj tento rok organizátori vyhlásili osobnosť turnaja, stal sa ňou Ján Čižmárik z Terne. Ceny chalanom odovzdal rodák z Trenčína, odchovanec Dukly Trenčín, ktorý hral v Amerike, Fínsku, Švédsku, KHL a posledné dva roky hrá za HK Poprad, Tomáš Záborský.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Na pláži vyplavilo "diamanty". Pozrite si zábery z divokej prírody ostrovného štátu, ale aj jeden z najkrajších západov slnka na Slovensku
debata chyba
Viac na túto tému: #trenčianske teplice #Island #saleziáni #hokejbal #mREPORTÉR