Facebook rezortu kultúry je v stave kybernetického ohrozenia, tvrdí Šimkovičová. Jeho používanie zrušila

Z oficiálneho facebookového účtu rezortu kultúry zmizli všetky príspevky, ktoré boli publikované od príchodu novej ministerky Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Šimkovičová tvrdí, že stránka je od vlaňajšieho novembra permanentne v stave kybernetického ohrozenia.

21.01.2024 13:17 , aktualizované: 17:00
debata (125)

„Ministerstvo nemá záruku, že sa do obsahu FB stránky Ministerstva kultúry SR nezasahuje zvonka,“ uviedla Šimkovičová na svojom telegramovom účte v reakcii na vymazané príspevky.

Video
Ministerka Šimkovičová: Skúsme nájsť spoločnú reč, niekto stále rozdeľuje spoločnosť

„Vzhľadom na to, že zo strany bývalých vedení ministerstva kultúry, dodnes neprišlo ku korektnému odovzdaniu hesiel k facebookovej stránke ministerstva kultúry, súčasné vedenie ministerstva nebude pokračovať v používaní tejto stránky,“ uviedla Šimkovičová.

„Disponuje preukázateľnými informáciami, že na facebookovskú a instagramovú stránku Ministerstva kultúry SR boli vykonané vstupy tretích subjektov. Z dôvodu kybernetickej bezpečnosti rezortu a jeho informácií, nebudeme do prešetrenia používať tieto stránky na kontakt s verejnosťou,“ uzavrela šéfka rezortu kultúry.

Posledný príspevok na stránke je momentálne z 25. októbra minulého roka, keď sa s úradom lúčila Silvia Hroncová. Na Instagrame príspevky od príchodu Šimkovičovej ostali. Posledný je zo soboty (20.1), v ktorom rezort informoval o návšteve Šimkovičovej v rakúskom Bad Ischl, ktoré sa stalo Európskym hlavným mestom kultúry 2024.

Martina Šimkovičová Čítajte viac Ministerka Šimkovičová: Niekto mal zvrátenú chuť obrať slovenskú kultúru o 300-tisíc eur

Od svojho nástupu do funkcie Šimkovičová avizovala množstvo zmien, ktoré vo svete kultúry silno zarezonovali. V rozhovore pre Pravdu z januára tohto roku spomínala, ako na ministerstve kultúry nachádza „Pandorine skrinky, v ktorých sú zmluvy na podporu LGBT agendy, dotácie prerozdelené medzi progresívne mimovládky a množstvo ďalších nášľapných mín“.

„Stav rezortu kultúry nie je dobrý. Je tu množstvo problémov, ktoré roky nikto neriešil a za posledné obdobie sa celkový marazmus len prehĺbil. Niekedy mám až pocit, že doslova otvárame Pandorine skrinky. V nich nachádzame zmluvy na podporu LGBT agendy, dotácie prerozdelené medzi progresívne mimovládky a množstvo ďalších nášľapných mín, o ktorých budeme verejnosť postupne informovať,“ uviedla okrem iného v rozhovore pre Pravdu.

šimkovičová Čítajte viac Ministerka Šimkovičová rozpútava vášne: Pýta sa, čo je viac kultúrne, podpora LGBTI+ alebo obnova pamiatok?

© Autorské práva vyhradené

125 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Martina Šimkovičová