Odpor voči zmenám v RTVS je masívny, po zamestnancoch a opozícii sa pridali aj koaličné strany. Zmení to zámer ministerky Šimkovičovej?

Je to potvrdené, Fico je už oficiálne outsiderom únie. V jednom však dosiahol, čo chcel. Aj o tom je reč v podcaste Pravdy s komentátorom Mariánom Repom.

16.03.2024 06:05
debata (152)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Po policajtoch, prokurátoroch či mimovládkach sa vládna moc začala zaujímať aj o RTVS a opäť to vyvolalo vlnu odporu a kritiky. Bezprecedentné protesty však nejdú len zo strany vedenia verejnoprávnej inštitúcie a jej zamestnancov, kolegov novinárov, laickej verejnosti a opozície, ale navrhované zmeny v RTVS postupne spochybňujú aj koaliční partneri ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej a šéfa SNS Andreja Danka. Ústupia preto od svojho zámeru?

Medzičasom sa verejnosť dozvedela, že Dankova autonehoda a jeho útek z miesta nehody neboli trestným činom a zrejme už tak ani nebude dôvod niečo priveľmi rozmazávať, či nebodaj dodržať sľub o zverejnení videozáznamu z priebehu nehody.

Na medzinárodnej scéne sa po zhruba dvoch týždňoch od Macronovho stretnutia v Paríži jasne ukázalo, že premiér Robert Fico sa stal v únii outsiderom, ktorý stratil posledné zvyšky dôvery. Aspoň sa mu však podarilo obhájiť záujmy spojenca Nočných vlkov na Slovensku a fanúšika Vladimíra Putina Jozefa Hambálka. Prečo na tom tak veľmi premiérovi záležalo?

Vypočujte si prehľad politicko-spoločenských udalostí týždňa s názvom Počúvajte Pravdu, v ktorom je reč aj o téme, ktorú každý z nás pocíti azda najviac a to na vlastných peňaženkách – zvyšujúcemu sa a stále drahšiemu dlhu Slovenska. Udalosti komentuje Marián Repa.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

152 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #RTVS #Martina Šimkovičová #Andrej Danko #Počúvajte Pravdu #Dlh Slovenska