Fico opäť ukazuje svoj politický talent. Pomôže mu aj v Bruseli?

Rošády na ministerstvách ukazujú na priepastný rozdiel medzi Smerom a SNS. V čom podľa komentátorov Pravdy spočíva?

02.12.2023 06:05
debata (36)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v parlamente obhájil svoju funkciu, v jeho neprospech však ohľadom otázky odstavenia policajtov okolo Jána Čurillu od práce skončilo rozhodovanie Mestského súdu v Bratislave pri väčšine z nich. Kto bude na konci víťazom tohto sporu bude jasné až po rozhodnutí vyšších súdov, už teraz je však jasné, o čo novej vládnej garnitúre ide, a koniec koncov, netajila sa tým ani pred voľbami a tesne po nich.

Vo vysporiadaní si účtov s nepohodlnými ľuďmi v bezpečnostných zložkách a v justícii chce Robert Fico pokračovať aj na špeciálnej prokuratúre a Špecializovanom trestnom súde, čo už stihol konzultovať aj v Bruseli, aby sa tak vyhol prípadným sankciám zo strany Európskej komisie ohľadom európskych peňazí.

V parlamente sa tiež tento týždeň okrem ministra vnútra pred poslancami obhajoval, respektíve predstavoval, nový trvalý policajný prezident a vláda si na ministerstvách vedenými nominantmi SNS zahrala so štátnymi tajomníkmi variáciu na hru krabice hýbte sa. Vypočujte si komentovaný prehľad politicko-spoločenských udalostí týždňa s názvom Počúvajte Pravdu s Andrejom Matišákom a Mariánom Repom.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolávanie ministra #Počúvajte Pravdu #vojna v polícii #Štvrtá Ficova vláda