Hádka kvôli vianočným kaprom: Minister Takáč chce zachovať sedliacky rozum, ochranár Smrek kritizuje stredoveké metódy

V podcaste denníka Pravda sa v ostrej diskusii o predaji živých kaprov stretli minister pôdohospodárstva Richard Takáč, zástupca rybárov Bohuš Cintula a ochranár z OZ Humánny pokrok Martin Smrek.

22.12.2023 06:00
debata (69)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Živú rybu si pred obchodnými centrami tento rok k vianočnému stolu nekúpite. Obchodníci sa rozhodli pre humánny prístup a tento rok už neprenajímajú svoje priestory predajcom živých kaprov. To sa nepáči ministrovi pôdohospodárstva Richardovi Takáčovi zo Smeru, ktorý hovorí o zachovaní dlhoročnej tradície a podpore slovenských chovateľov rýb. Krok obchodníkov však naopak schvaľujú ochranári z občianskeho združenia Humánny pokrok, ktorý sú za úplný zákaz predaja živých kaprov, tak ako k nemu pristúpilo napríklad susedné Poľsko. Upozorňujú, že ide o zbytočne kruté týranie zvierat, ktoré v konečnom dôsledku nepomáha ani našim rybárom a chovateľom, iba ich neefektívne konzervuje v stredovekých metódach, ktoré sú vo vyspelom svete už prežitkom a uvedomujú si to aj zákazníci, ktorí majú o živé ryby čoraz menší záujem. Vypočujte si diskusiu s ministrom pôdohospodárstva Richardom Takáčom zo Smeru, zástupcom rybárov Bohušom Cintulom a ochranárom z OZ Humánny pokrok Martinom Smrekom.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #pôdohospodárstvo #Vianoce #ochrana zvierat #Počúvajte Pravdu #podpora poľnohospodárstva #Richard Takáč