Pellegrini musel čeliť útokom Danka, teraz si po jeho havárii vychutnáva sladkú odvetu

Zmeny, ktoré zrejme nahrávajú kriminálnikom, či zastanie sa Ruska a Severnej Kórei. Vraciame sa 30 rokov dozadu?

13.01.2024 06:05
debata (46)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Hoci sa zastrájal, že zrazí pravdepodobnú príležitosť Petra Pellegriniho stať sa prezidentom, tým, že sám zabojuje o toto kreslo, Andrej Danko zrazil iba semafor. Dopravná nehoda, po ktorej z miesta činu ušiel, teraz okrem otázok o jej priebehu, a najmä udalostí po nej, dáva šéfovi parlamentu a Hlasu príležitosť vychutnať si sladkú pomstu za slovné útoky Danka na jeho adresu. Tie prišli začiatkom týždňa po tom, čo Pellegrini de facto nepriamo potvrdil, že sa chystá kandidovať na najvyššiu ústavnú funkciu v štáte. „Andrej Danko už nedokáže vyvrátiť domnienky, že bol pod vplyvom alkoholu. Ak tvdrí, že sa ho niekto snaží kriminalizovať, tak si za to môže predovšetkým sám,“ komentuje Marián Repa. Andrej Matišák polemizuje s premiérom Robertom Ficom, ktorý sa Andreja Danka zastal. „Ak by sa toto stávalo tisícom ľuďom na Slovensku, tak tu už asi nestojí žiadny semafor,“ hovorí Matišák.

V parlamente zatiaľ pokračuje snaha koalície presadiť zmeny v trestnom zákone a zrušenie špeciálnej prokuratúry, respektíve pokračuje obštrukcia opozície, ktorá sa snaží získať čo najviac času na protesty z vonku aj zvnútra krajiny. Aj tie, po novoročnej sviatočnej prestávke, pokračujú a ukazuje sa, že naberajú na sile. Zastaví to však koaličný valec, ktorí začína čoraz viac pripomínať éru Vladimíra Mečiara?

Vypočujte si komentovaný prehľad politicko-spoločenských udalostí týždňa Počúvajte Pravdu s Andrejom Matišákom a Mariánom Repom.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Danko #Peter Pellegrini #Počúvajte Pravdu #prezidentské voľby 2024 #Dankova nehoda