SNS by mala mať vlastného kandidáta na prezidenta, tvrdí Taraba. Bude ním Andrej Danko?

Minister životného prostredia Tomáš Taraba uviedol, že SNS by mala mať vlastného prezidentského kandidáta, aby mala národná scéna svoje zastúpenie. Líder Hlasu Peter Pellegrini podľa neho bude kandidovať určite. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu KDH Martiny Holečkovej nie je dobré, aby mali Hlas a Smer tri najvyššie pozície v štáte.

26.11.2023 13:35
Pellegrini, Danko, Fico Foto: ,
Andrej Danko, Robert Fico a Peter Pellegrini počas podpisovania memoranda o porozumení.
debata (54)

Líder SNS Andrej Danko a predseda Hlasu Peter Pellegrini budú podľa Tarabu určite diskutovať o kandidatúre.

Pellegrini vylúčil potenciálne zlučovanie so Smerom, k prezidentskej kandidatúre sa vyjadrí v pravý čas
Video
Zdroj: TV Pravda

SNS by mala mať vlastného kandidáta na prezidenta

Taraba si myslí, že predseda parlamentu a líder Hlasu Peter Pellegrini bude kandidovať za prezidenta. „Pellegrini kandidovať bude, nedávalo by to logiku, prečo nie. Je najhorúcejší kandidát podľa prieskumov verejnej mienky. Jeho náskok je enormný,“ povedal.

Korčok, Pellegrini, Drgonec Čítajte viac Začal sa boj o Prezidentský palác. Kto nahradí Čaputovú? Favoritmi sú Pellegrini a Korčok, kandiduje aj Drgonec

„To, či SNS postaví vlastného kandidáta, je veľmi otvorená vec,“ povedal s tým, že najstaršia strana by mala postaviť vlastného národného kandidáta a je dosť možné, že by Andrej Danko kandidoval za prezidenta. „Má na to úplne plné právo, Danko a Pellegrini budú určite diskutovať o kandidatúre. Národná scéna by mala určite postaviť svojho kandidáta,“ zdôraznil Taraba.

Pellegrini bude silný súper, Korčok je pripravený súťažiť
Video
Zdroj: TV Pravda

Šéf envirorezortu predpokladá, že Danko bude diskutovať so šéfom parlamentu Pellegrinim. Mali by sa podľa neho baviť o garanciách, že témy a agenda, ktorá je blízka SNS, bude zastúpená, ak by zvíťazil. „Myslím si, že aj pán Pellegrini, aj pán Danko, sú dostatočne zrelí politici, aby si vedeli túto vec interne vydiskutovať,“ uviedol Taraba.

Lexmann alebo Karas?

KDH podľa Holečkovej intenzívne diskutuje o postavení vlastného kandidáta na prezidenta, mohol by ním byť exminister spravodlivosti Viliam Karas alebo europoslankyňa Miriam Lexmann. „Uvedomujeme si, že by nebolo dobré pre SR, aby strany Smer a Hlas mali tri najvyššie pozície v štáte,“ povedala.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2024