Opitý vodič triafal autobusom do zaparkovaných áut

Vraj zlý odhad mal včera opitý vodič mestského autobusu číslo 31 v Žiline. Potom ako vyšiel zo zákruty nabúral do dvoch odparkovaných áut. Lenže policajti mu pred pol desiatou dopoludnia namerali takmer 3 promile alkoholu v krvi. Dvadsaťdva cestujúcich, ktorých viezol zo železničnej stanice, jazdu prežilo bez zranení.

02.07.2009 13:49 , aktualizované: 16:17
opitý vodič MHD Foto: ,
Vodičovi žilinskej MHD namerali takmer 3 promile alkoholu v krvi.
debata

V jednom z nabúraných zaparkovaných áut bola aj Žilinčanka Lucia, ktorá si želá zostať v anonymite. „Utekal z miesta činu, ja som utekala za ním, lebo nechcel zastaviť. Musela som sa mu postaviť pred naštartovaný autobus, aby neodišiel. Až keď som mu búchala na dvere, tak otvoril. Keď vyšiel von, bol z neho cítiť alkohol,“ uviedla vodička. Jej Toyota má zničené ľavé predné aj zadné dvere a odtrhnuté zrkadlo. O zrkadlo prišlo aj ďalšie nabúrané auto. Vodič po nehode tvrdil, že si dal niekoľko pív a že bude mať hanbu.

Linka 31 jazdí do prímestskej časti Mojšová Lúčka, nehoda sa stala asi 200 metrov pred zastávkou v časti Celulózka. " Štyridsaťpäť ročný muž u nás pracuje štyri mesiace, ale týmto skončil," potvrdil výpoveď opitému šoférovi šéf Dopravného podniku mesta Žilina Igor Gubala. Dispečeri dopravného podniku podľa jeho slov robia pravidelné kontroly vodičov, ktorí musia fúkať už pri vychádzaní z depa.

Dychové skúšky vodičom autobusov robia podľa riaditeľa žilinskej okresnej polície Jaroslava Haranta každý deň aj policajti. „Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz, bol predvedený pred vyšetrovateľa, kde mu bolo vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ informoval Harant. Do väzenia môže ísť 45-ročný muž z Kolárovíc na päť rokov. Včera jazdil už od pol šiestej ráno.

Podobná nehoda sa stala aj pred dvomi rokmi v obci Nededza pri Žiline, kde tiež havaroval opitý vodič súkromného linkového autobusu. Pri zastavovaní na zastávke zišiel na krajnicu a s autobusom sa prevrátil na bok. Z desiatich cestujúcich sa päť ľahko zranilo. Zranený bol aj vodič, ktorý mal v krvi 2,6 promile alkoholu.

debata chyba