Starenku v predajni dobil lupič kameňom. Obchod zatvorila

Sedemdesiatnička prosila o život. Zakrvavená ležala na zemi v malej predajni chovateľských potrieb v Nitre na sídlisku Klokočina. Cez tvár mala prehodený záves z bočných dverí a s kameňom v ruke sa na ňu zaháňal lupič. Povedala mu, nech si zoberie, čo chce.

02.07.2009 16:53
Chovprodukt Foto: ,
Chovateľské potreby v Nitre na sídlisku Klokočina.
debata

Zlodej načrel do pokladnice, vytiahol z nej 50 eur a odišiel. Nitrianski policajti po ňom stále pátrajú. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorý hrozí páchateľovi väzenie až na dvanásť rokov,“ uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Dôchodkyňa je už z nemocnice doma a spamätáva sa zo zranení. Liečiť sa bude asi dva týždne. „Hlavu jej rozbil na troch miestach. Nebola v bezvedomí, ešte vládala vyjsť z predajne na ulicu. Celá zakrvavená išla do domu, kričala na suseda. Potom ju odviezla sanitka,“ rozprávala jej dcéra Monika Móriová.

Stalo sa to v stredu, boli asi dve hodiny poobede. Mama bola doma sama, dcéra v práci. Lupič vošiel do malej búdky ukrytej za panelákmi a vypýtal si krmivo pre psa. Pani sa zohla, naberala granuly, a vtedy ju bez varovania udrel do zátylku. Začal ju dusiť a hovoril jej, aby nekričala. Dôchodkyňa sa však aj napriek svojmu vysokému veku bránils a tak páchateľ pritvrdil. Tvár jej prekryl závesom, vytiahol kameň, ktorý si priniesol a udieral ju po hlave.

Lupič síce nemal ako vedieť, že v pokladnici nájde málo peňazí, no podľa Móriovej to mohol tušiť. „Keby jej na začiatku povedal, daj peniaze, tak mu ich dá. On však bez slova zaútočil. Sme malá predajňa, a podobne ako ostatní malí obchodníci nemávame v kase veľké tržby,“ myslí si Móriová.

Móriovci pritom predajňu už dlhšie plánovali zrušiť. V posledných týždňoch čakali len na to, kedy sa im minú zásoby krmiva. Po nepríjemnom zážitku predajňu zatvorili okamžite.

debata chyba