V tuneli Branisko sa zrazilo auto s linkovým autobusom, dvaja neprežili

V tuneli Branisko došlo k vážnej dopravnej nehode. Krátko po šiestej hodine večer za vjazdom zo smeru Levoča sa čelne zrazilo terénne vozidlo s linkovým autobusom, ktorý viezol 19 cestujúcich. Dvaja cestujúci z osobného automobilu zrážku neprežili, informovala televízia Markíza. Išlo pravdepodobne o českých občanov.

15.11.2009 19:42 , aktualizované: 22:00
debata

Ťažko zraneného šoféra autobusu, ktorého náraz zakliesnil vo vozidle, oslobodili až hasiči. Nikto z cestujúcich sa nezranil a krátko po zrážke už boli mimo tunela. Pri nehode nevznikol požiar ani explózia, na mieste však zasahovalo viacero hasičov s technikou.

Podľa policajného hovorcu Daniela Džobanika pri nehode zomrel 40-ročný Čech z okresu Třebíč, druhého muža zatiaľ neidentifikovali. Vozidlo, v ktorom sa viezli, malo českú poznávaciu značku.

Príčiny nehody sú v štádiu vyšetrovania. Keďže však došlo k čelnej zrážke, dá sa predpokladať, že k nej došlo počas predbiehania, čo je v tuneli prísne zakázané.

Tunel Branisko je pre vážnu nehodu uzatvorený z oboch strán. Doprava je presmerovaná na obchádzkovú trasu cez horský priechod Branisko.

debata chyba