V Spišských Vlachoch napadli rodičia učiteľku, inej sa vyhrážali smrťou

Na základnej škole v Spišských Vlachoch napadli rodičia učiteľku a jej kolegyni sa vyhrážali zabitím. Útok sa stal v piatok počas vyučovania. Informovala o tom televízia TA3. Vlani schválil parlament zákon, podľa ktorého sú učitelia prísnejšie chránení a za prípadné útoky na nich hrozia vyššie tresty.

23.04.2010 13:53
debata (44)

Útoku rodičov predchádzal konflikt dvoch žiakov, ktorí sa vzájomne napadli. Po tom, čo žiačku a žiaka učiteľ od seba oddelil, pravdepodobne dievča privolalo mobilným telefónom svojich rodičov. Tí zakrátko do školy prišli a na chodbe napadli prvú učiteľku, ktorú stretli. Jej kolegyni sa vraj vyhrážali smrťou. V súvislosti s prípadom bolo na políciu podaných viacero trestných oznámení, poznamenala televízia.

Na škole v Spišských Vlachoch sa útoky na učiteľov stali aj v minulosti. Školu na Komenského ulici navštevuje vyše 600 žiakov, medzi nimi sú aj deti z neďalekej obce Žehra. Práve odtiaľ pochádzali aj rodičia školáčky.

Za útoky na učiteľov hrozia od minulého roku vyššie tresty. Pedagógovia totiž po zmene zákona získali štatút chránenej osoby.

44 debata chyba