Ochrankár po prestrelke zomrel. Lupič operáciu prežil

Pracovník bezpečnostnej služby, ktorý sa postavil proti ozbrojenému lúpežníkovi v malackej banke, zomrel v nemocnici počas operácie. Ochrankár a lupič po sebe strieľali z tesnej blízkosti, v pobočke OTP banky zaznelo asi desať výstrelov. Maskovaný muž zasiahol tromi ranami esbéeskára a potom ušiel, hoci bol tiež zranený. Policajti po niekoľkých hodinách zadržali dvoch podozrivých.

10.05.2010 12:14 , aktualizované: 18:58
postrelený sbskár Foto:
Zraneného pracovníka bezpečnostnej služby prevážal do bratislavskej nemocnice vrtuľník. Lekárom sa ho zachrániť nepodarilo.
debata (123)

Raneného päťdesiatnika previezol do bratislavskej nemocnice vrtuľník. „Prijali sme ho v kritickom stave. Mal tri vážne strelné poranenia, v brušnej dutine, hrudníku a v tvárovej oblasti,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice Rút Geržová. „Už sa ho však nepodarilo udržať. Stratil veľa krvi, klesal mu tlak. Lekári sa ho snažili zachrániť, no zomrel počas operačného zákroku.“

Lúpež sa odohrala približne o desiatej doobeda v Malackách na Záhoráckej ulici. Štíhly maskovaný muž v žlto-čiernej mikine vtrhol dnu s namierenou zbraňou. Pýtal peniaze a zakričal, aby si všetci ľahli na zem. Ľudia v banke útočníka poslúchli, až na ochrankára, ktorý vytiahol zbraň. Strieľali po sebe, ochrankár padol, no ešte stihol zasiahnuť lupiča.

Páchateľovi sa nepodarilo ukradnúť žiadne peniaze, ranený vyrazil z pobočky von. „Nasadol do bieleho športového auta s bratislavskými značkami a snažil sa utiecť po diaľnici do Bratislavy,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

Policajti v pondelok uzavreli celé Malacky. Krátko po prepade sa o niekoľko kilometrov ďalej v skalickej nemocnici objavil muž s viacerými strelnými poraneniami. Policajti okrem neho zadržali ešte jedného podozrivého, ktorý bol zrejme lupičov komplic.

Lekári potvrdili, že v podvečerných hodinách operovali postreleného muža. Potom ležal na oddelení, kde sa riešia urgentné prípady. Bližšie informácie k jeho zdravotnému stavu odmietli uviesť. Za lúpež hrozí páchateľom 10 až 15 rokov väzenia.

Lupiči sa od začiatku tohto roka pokúsili vykradnúť už 19 pobočiek slovenských bánk, až do včerajšieho dňa sa však nikomu pri prepade nič vážne nestalo. Páchateľom sa podarilo zobrať v niektorých prípadoch od tisíc do vyše dvadsaťtisíc eur. Pracovníkov banky ohrozovali najmä pištoľami, jeden sa vyhrážal, že pod bundou ukrýva bombu.

Väčšina bankových prepadov bola v hlavnom meste. Tam ozbrojenú lúpež zažili len pred štyrmi dňami na Blagoevovej ulici. Zamestnankyňa dala lupičovi k peniazom aj farbiaci balíček.

123 debata chyba