Ďalší škandál! Policajtka zabudla na benzínke nebezpečný samopal

"Samopalový škandál" pokračuje. Po tom, ako v utorok jeden z bratislavských policajtov zabudol na streche auta samopal vzor 58, iba deň potom takmer to isté urobila jeho mladá žilinská kolegyňa. Tá sa s kolegom zastavila na benzínovej pumpe na kávu, pri odchode nebezpečnú zbraň nechala na mieste. O oboch prípadoch informoval denník Nový Čas.

23.02.2011 16:21
debata (96)

Počas služby v sobotu sa hliadka, ktorá bola vyzbrojená aj samopalom, zastavila na kávu na benzínovom čerpadle. Pri odchode z benzínky však policajtka samopal zabudla. Zistila to až v aute," povedala pre Čas.sk žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V Bratislave už hliadky zabudli na streche vozidla vysielačku, prístroj na meranie alkoholu v dychu a iné služobné veci. Utorková strata služobného samopalu je prvým takýmto prípadom. Samopal vzor 58 je súčasťou výzbroje policajných hliadok od polovice novembra minulého roka. Používanie tejto pôvodne armádnej zbrane nariadil šéf rezortu vnútra Daniel Lipšic ako reakciu na minuloročný incident v Devínskej Novej Vsi. Viacerí odborníci na zbrane však tvrdia, že tento samopal nie je určený do mesta.

96 debata chyba