Policajt, čo štyrikrát vylúpil banku, zostáva vo väzbe

Policajt, ktorý je obvinený zo štvornásobného prepadnutia tej istej banky, zostáva vo vyšetrovacej väzbe. Rozhodol o tom Krajský súd v Trenčíne.

16.11.2011 16:10
debata (3)

Policajti zadržali svojho kolegu 3. novembra a ten sa ku všetkému priznal. Okresný súd v Trenčíne rozhodol o jeho vzatí do väzby, pretože bola dôvodná obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Obvinili ho z pokračujúceho zločinu lúpeže, s väzbou však 32-ročný policajt Anton Köszeghy nesúhlasí.

„Obvinený policajt podal sťažnosť proti rozhodnutiu o vzatí do väzby, ktorú dnes na neverejnom zasadnutí senát krajského súdu zamietol,“ povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Ako ochranca zákona pracoval v odbore poriadkovej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej bol už vypracovaný návrh na rozviazanie služobného pomeru, ktorý obvinenému doručili v utorok.

Banku v okrese Prievidza prepadol policajt najskôr v apríli minulého roka, a potom v marci, máji a júni 2011. Spolu ulúpil 8 056 eur, pri prepadoch nebol nikto zranený. Po zadržaní uviedol, že lúpil preto, aby dokázal splácať úvery.

3 debata chyba