Čierni pasažieri napadli v Bratislave revízorov, hrozili im likvidáciou

Dvaja čierni pasažieri pod vplyvom alkoholu, ktorí cestovali 17. novembra v autobuse Dopravného podniku Bratislava (DPB), a. s., č. 93 zo zastávky Zochova do Petržalky, sa po výzve na predloženie cestovných lístkov pokúsili ujsť. Informovala o tom hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

18.11.2011 13:01
Autobus, mhd, automat, lístky Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

„Jeden z nich udrel päsťou do tváre revízora, nakoniec sa však dvojici kontrolórov a strážnej službe podarilo čiernych pasažierov spacifikovať,“ opísala Staneková priebeh udalosti. Prepravný poriadok okrem iného uvádza, že cestujúci nesmie ohrozovať alebo byť na obtiaž cestujúcim, pripomenula.

Podľa jej informácií dvojica mladíkov následne začala s revízormi vyjednávať, že ak im odpustia pokutu, nepodajú na nich trestné oznámenie. „Keď však dostali odpoveď, že to nie je možné, rozmysleli si to a trestné oznámenie podať nechceli. Vzápätí sa však opätovne začali vyhrážať revízorom, dokonca fyzickou likvidáciou,“ uviedla hovorkyňa DPB.

František Peczár z bratislavského Krajského riaditeľstva Policajného zboru uviedol, že polícia vyšetruje prípad ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a výsledok postúpi na Obvodný úrad v Bratislave.

Hovorkyňa Staneková ďalej konštatovala, že revízori DPB sa často stretávajú s agresívnymi cestujúcimi, ktorí v snahe vyhnúť sa pokute neváhajú použiť násilie. Kontrolóri sa denne stretávajú s rôznymi výhovorkami od cestujúcich, aby sa za každú cenu vyhli pokute.

„Cestujúci odmietajú niesť zodpovednosť za svoje chyby a vylievajú si svoju zlosť práve na revízoroch. Neuvedomujú si pritom, že tí si pri kontrole len vykonávajú svoju prácu,“ uzavrela Staneková.

2 debata chyba