Vzniklo združenie za legalizáciu marihuany

Legalizáciu marihuany, ako aj vyvážené a úplné informovanie o tejto rastline chce presadzovať občianske združenie Slobodná voľba, ktoré oficiálne vzniklo 4. februára.

09.02.2004 16:56
debata

„Našim zámerom je vyvolať diskusiu o marihuane a jej legalizácii a demýtizovať rastlinu ktorá sa stovky rokov využíva na obživu, liečenie, priemyselné použitie či pre radosť,“ informoval predseda združenia Daniel Hromada.

Tento zámer chce Slobodná voľba dosiahnuť napríklad vytvorením web servera s konopnou tematikou, vydávaním informačných materiálov, prácou s politikmi, novinármi a odborníkmi na túto tematiku, prípravou právnych analýz týkajúcich sa konopy alebo organizovaním prednášok či premietaní.

Ako svoju prvú akciu pripravuje združenie na 20. februára GANJA PARTY – hudobné podujatie, na ktorom vystúpia poprední slovenskí DJi a ktorým chce upozorniť na svoj vznik a na nutnosť diskusie o marihuane. Ďalej budú nasledovať aj ďalšie projekty, ako napríklad druhý ročník Million Marihuana March – pochodu za legalizáciu marihuany, stretnutie s predstaviteľmi polície, či organizovanie petície za zmenu zákona, ktorý kriminalizuje držanie marihuany.

debata chyba