Podľa Mečiara by Kaník aj tak padol

"Neskoro, konečne," stroho reagoval predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar na avizovanú demisiu ministra práce sociálnych vecí a rodiny Ľudovíta Kaníka. Ako dodal, "Kaník urobil správne rozhodnutie, za dva týždne by bol padol." Šéf ĽS-HZDS sa domnieva, že Kaník nebude posledným odvolaným ministrom.

05.10.2005 14:52
debata

Podpredsedníčka ANO Katarína Glončaková-Golev uviedla, že situácia je neudržateľná a vláda nemôže vydržať do riadneho termínu volieb.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ľudovít Kaník podá v najbližších dňoch demisiu. Demisiu chce podať do rúk prezidenta na druhý deň po konferencii o dôchodkovej reforme, ktorá sa má konať 12. októbra. „Považujem za chybu, že ja a moja rodina sme požiadali o príspevok zo štrukturálnych fondov,“ uviedol na mimoriadnom brífingu minister Kaník. Minister sa domnieva, že príliš kládol dôraz na politickú a sociálnu agendu rezortu práce a sociálnych vecí a nedocenil, že sa škandalizácia používa ako nástroj politického boja. Minister sa po svojom odstúpení chce aktívne venovať integrácii pravicových síl na Slovensku.

debata chyba