Ján Budaj bude na kandidátke SF

Predseda Demokratickej únie Ján Budaj bude na kandidačnej listine Slobodného fóra. Na tlačovej besede Slobodného fóra pripustil, že prijme ponuku niektorého z kandidátov Demokratickej únie, ktorí sa na listine SF umiestnili.

16.03.2006 12:33
debata

„Som rozhodnutý, aby to bola pozícia možno až po stovke,“ dodal Budaj. Definitíve rozhodnutie oznámi Budaj po rokovaniach s kandidátmi, ktorí mu ponúkli svoje miesto – Vladimír Ondruš, Oľga Pietruchová, Peter Smrek a František Mikolášik.

Predsedníčka Slobodného fóra Zuzana Martináková informovala, že pri zostavení kandidačnej listiny použila strana štyri princípy – poslanecký, odborný, integračný a občiansky. Vedenie vybralo kandidátov na základe ich skúseností v parlamente alebo na základe odbornosti, otvorili sa tiež členom iných strán – Demokratickej únie, Strane zelených, vznikajúcej Demokratickej strane Slovenska a občianskym kandidátom.

Občianskym kandidátom je aj dvojka na kandidačnej listine strany, herec Marek Ťapák. Ťapáka s návrhom kandidovať do parlamentu oslovila Demokratickú únia. „Túto ponuku som prijal, lebo si myslím, že mám vek aj skúsenosti, aby som prispel aj ja svojou dávkou to tohto spoločného projektu,“ povedal.

debata chyba