Objavil sa megaboard zosmiešňujúci SF

Pred blížiacimi sa júnovými parlamentnými voľbami sa okrem billboardov politických strán objavil aj negatívny megaboard zosmiešňujúci predstaviteľov Slobodného fóra.

25.04.2006 17:00 , aktualizované: 18:54
debata

Majiteľ reklamnej agentúry Šanca, ktorej billboard patrí, Ján Filip pre televíziu TA 3 uviedol, že si ho objednala Aliancia nového občana. Tá sa ale od negatívnej kampane zásadne dištancuje. 

Na veľkom billboarde je zobrazená fotka predsedníčky Slobodného fóra Zuzany Martinákovej s textom „Zuzka, Janko, odkiaľ máte peniaze?“. Majiteľom megaboardu je reklamná agentúra Šanca.

ANO podáva trestné oznámenie na šéfa reklamnej agentúry

Za poškodzovanie dobrého mena podáva Aliancia nového občana trestné oznámenie na predsedu predstavenstva spoločnosti Šanca Jána Filipa, ktorý v reportáži televízie TA 3 označil ANO ako objednávateľa negatívnej billboardovej kampane voči Slobodnému fóru.

„Aliancia nového občana sa od tejto kampane dištancuje. ANO takúto kampaň neobjednala, nezaplatila a akékoľvek iné tvrdenia sú nepravdivé a vnímame ich ako snahu o diskreditáciu ANO v rámci predvolebného boja,“ uviedla v stanovisku ANO generálna sekretárka strany Magda Krasulová. Potvrdila, že strana ANO má u agentúry Šanca objednané predvolebné vouboardy – obrovské reklamné predvolebné pútače, na ktorých sú však zobrazené ich kandidátky do volieb pod heslom „Viac žien v politike“. 

Filip v reportáži TA3 na otázku, kto si tieto billboardy objednal, uviedol: „Je to politická strana ANO“. Vo vyhlásení uviedol, že ANO si nikdy neobjednala a nezaplatila megaboardy s konfrontačným námetom proti politickej strane Slobodné fórum. „Rázne vyhlasujem, že som bol dňa 25. 4. 2006 médiami zatiahnutý do politickej hry – predvolebnej kampane. Som apolitický. Nie som a ani nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany,“ zdôraznil Filip. 

debata chyba