Odkaz SNS pre SMK: Vy k.... maďarské

SMK na svoju stranícku adresu dostala v pondelok večer 995 e-mailov, ktoré pochádzali z internetovej adresy SNS. Prvý e-mail prišiel o 20.12 hodine. Všetky e-maily obsahujú iba jednu vetu. Oznámil to podpredseda strany László Szigeti, ktorý novinárom prečítal aj znenie všetkých e-mailov.

23.05.2006 12:07 , aktualizované: 13:23
debata

„Obsah je hrozný. Budem sa snažiť byť diplomatický. Jemnejšie povedané – vy prostitútky maďarské,“ priblížil text mailu Szigeti. Slovo prostitútky je nahradené synonymom začínajúcim sa na písmeno K. „Takto uraziť polmiliónovú maďarskú národnostnú menšinu, občanov maďarskej národnosti tejto krajiny, je nehorázne. To nemá obdobu. SNS týmto ťahom klesla na stopercentnú nacionalistickú stranu. Som šokovaný,“ vyhlásil podpredseda Strany maďarskej koalície.

Szigeti zatiaľ nevedel povedať, či o e-mailoch vie predseda strany Béla Bugár. Potvrdil však, že týmto sa určite bude zaoberať Predsedníctvo SMK. O žalobe na národniarov je podľa Szigetiho predčasne hovoriť. 

Podľa podpredsedu SMK e-maily pravdepodobne pochádzajú od SNS, na všetkých bol iba jeden odosielateľ – sns@sns.sk. SMK sa dištancuje od takýchto metód.

„Myslím si, že ide o to, aby niektorí politici a politické strany na Slovensku diskreditovali a usilovali sa o to, aby SMK klesla na úroveň SNS. Odmietame, tieto postupy. SMK nikdy neklesne na úroveň SNS,“ dodal Szigeti.

debata chyba