Slota: Na prostitútky s pelendrekom

Problémy s prostitútkami by líder SNS Ján Slota riešil fyzickým trestom - bitkou pelendrekom. "Riešenie je jednoduché. Zvyčajne sú škaredé, z väčšej časti cigánky. Dostali by proste riadnu nakladačku pelendrekom," povedal na margo prostitútok v diskusnej relácii televízie Markíza Sito Slota.

09.06.2006 08:42
Ján Slota Foto:
Líder Slovenskej národnej strany Ján Slota.
debata

Považuje to za veľmi mierny trest, keďže veľakrát ide o prostitútky, ktoré môžu pohlavne nakaziť „poctivo pracujúcich ľudí, napríklad šoférov“.

V prípade účasti v budúcej vláde by SNS ako prvú vec začalo prešetrovať privatizáciu strategických podnikov – SPP a Slovenských elektrární. Týkala by sa napríklad aj Slovnaftu, ktorý predala vláda Vladimíra Mečiara, pričom jej súčasťou bola aj SNS. „Čo je v slovenských rukách, to ostane. Čo je cudzie, treba prešetriť,“ poznamenal Slota. 

Predseda KDH Pavol Hrušovský prezentoval opatrenia strany na podporu rodiny a mravnosti. Medziiným KDH navrhuje zverejňovať identitu klientov kňažiek lásky. Hrušovský neodpovedal na otázku, či KDH vráti budovu na Žabotovej ulici v Bratislave mestu potom, čo ju už nevyužíva na politické účely. Mesto budovu predalo pod cenu, lebo prihliadalo na spoločenský záujem vzhľadom na to, že ide o nehnuteľnosť pre činnosť politickej strany. Hrušovský zdôraznil, že budova na Žabotovej nebola nikdy napísaná na KDH, ale na firmu Maana, ktorej šéfuje dlhoročný člen strany Peter Gabura. „To je vec firmy Maana,“ komentoval otázku, či by budovu KDH nemalo vrátiť mestu, keďže ju už nevyužíva na politiku. 

Predseda SMK Béla Bugár si myslí, že to málo, čo ešte na Slovensku ostalo k privatizácii, by budúci kabinet mal sprivatizovať na začiatku volebného obdobia. Neskôr totiž vzniká medzi stranami napätie. Podľa Bugára sa privatizácia slovenských podnikov osvedčila, noví majitelia sa o firmy starajú a rozvíjajú ich. Predseda SMK zdôraznil, že jeho strana sa nesnaží o zmenu slovenských hraníc, faktické zrušenie Benešových dekrétov ani o územnú autonómiu. Bugár by si vedel predstaviť vládnu spoluprácu SMK so Smerom-SD, ak by sa subjekty dohodli na programe a ľuďoch, aby sa vylúčilo lobistické pozadie. „Ale zatiaľ to tak nevyzerá,“ dodal.

debata chyba