Polícia obvinila vodiča multikáry

Vodičovi multikáry, ktorý podľa polície vo štvrtok neďaleko Košíc zapríčinil nehodu, pri ktorej zahynul šéf Ústavu pamäti národa Ján Langoš, hrozí väzenie na dva až päť rokov.

16.06.2006 11:43
debata

Policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová informovala, že vyšetrovateľ už vzniesol proti dvadsaťsedemročnému Štefanovi H. trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Mladý muž, ktorý sa lieči zo zranení po havárii v nemocnici, však tvrdí, že k nehode došlo inak, ako tvrdí polícia.

„Počul som v rádiu, kde hovoria, že som mu (Langošovi) vošiel do cesty. Opakujem, nie je to pravda. Veľmi ma trápi, čo sa stalo, moja vina to určite nebola,“ povedal Štefan H. pre regionálny denník Korzár.

Obvinený vodič tvrdí, že so svojím autom na hlavnej ceste spomalil už dávno pred zrážkou a dokonca ho vraj ešte predtým predbehlo iné nákladné auto. Až potom pocítil zozadu silný náraz.

Tragická nehoda sa stala pred obcou Drienovec neďaleko Košíc. Autá sa zrejme zrazili vo veľkej rýchlosti, pretože predná časť Škody Octavia, ktorú šoféroval Langoš, bola úplne zdemolovaná. Škodu na aute polícia vyčíslila na 700 000 korún, zatiaľ čo na multikáre vznikla škoda za 60 000 Sk. Polícia však zatiaľ žiadne ďalšie podrobnosti o príčinách havárie neuviedla.

debata chyba