František Mikloško sa oženil

Z pomyselného zoznamu starých mládencov na Slovensku ubudlo meno veterána parlamentných lavíc, kresťanskodemokratického poslanca Františka Mikloška. Bývalý predseda Slovenskej národnej rady sa dostal do manželského chomúta až po šesťdesiatke. Malá svadobná ceremónia s jedenástimi hosťami sa konala v centre Bratislavy za zatvorenými dverami jezuitského kostola. Snúbenci do kostola prišli každý zvlášť.

06.07.2007 15:11 , aktualizované: 16:02
František Mikloško sa oženil Foto:
František Mikloško sa vo veku 60 rokov oženil.
debata

Nevesta bola oblečená v decentnom kostýme z bieleho saténu a v rukách držala kyticu zo žltých kál. „Som veľmi šťastná,“ povedala novinárom Jana Miklošková, za slobodná Sasínová. Dodala, že o 20 rokov starší Mikloško ju požiadal o ruku na jej narodeniny v marci.

„Poznáme sa už dvadsať rokov. Nejaký čas sme vážnejšie chodili a teraz to všetko vypuklo. V mojom veku niektoré veci sa robia už diskrétnejšie,“ dodal poslanec.

Známy parlamentný vtipkár svoju svadbu utajoval aj pred blízkymi priateľmi. „Naposledy sme sa videli na jeho šesťdesiatke a veselo to zatĺkal. Že ide sa ženiť, sme sa dozvedeli dnes z novín,“ povedal Ivan Čarnogurský. „Predstavil nám jednu dámu a povedal, že onedlho sa niečo dozvieme,“ doplnila jeho manželka.

„Ani vo sne by ma to nenapadlo. Myslím, že mu to vyšlo ako recesijný vtip naostro,“ okomentoval Mikloškov sobáš jeho kamarát Anton Silecký.

Prvé kroky mladomanželov na druhý deň po svadbe povedú na Moravu, odkiaľ pochádza nevesta. „Musím sa predstaviť širokej rodine. Moja manželka pochádza zo šiestich detí, takže nám už postavili stan pre prípad, že by začalo pršať,“ zažartoval pred novinármi Mikloško.

Vďaka manželstvu Mikloško začne pozerať aj televíziu. „V manželkinom byte, ktorý budeme využívať ako víkendové sídlo, je televízia, to nám stačí,“ povedal. Podobne to vraj bude aj s mobilným telefónom.

debata chyba