Malinová navrhla vypočuť premiéra Fica

V kauze Hedvigy Malinovej by mal vypovedať aj premiér Robert Fico. Vyšetrovateľa o to cez svojho advokáta požiadala sama Malinová. Úrad vlády na to odmietol reagovať. Pred dvoma týždňami podal na premiéra bývalý riaditeľ Úradu boja proti korupcii trestné oznámenie pre podozrenie z ohovárania študentky.

04.09.2007 08:14
Hedviga Malinová Foto: ,
Hedviga Malinová.
debata

O predvolanie a vypočutie predsedu vlády Roberta Fica ako svedka požiadala vyšetrovateľa Hedviga Malinová ešte minulý týždeň. Podľa jej advokáta je dôvodom premiérove vyjadrenie k prípadu po poslednom rokovaní vlády.

„Prípad študentky z Nitry bol prípadom, ktorý mal viesť k likvidácii tejto vlády,“ povedal premiér. „Keďže pravda sa ukazuje úplne inak, niekto potrebuje držať tento prípad stále pri živote, za každú cenu,“ vyhlásil premiér Fico.

Podľa advokáta Hedvigy Malinovej Romana Kvasnicu je to tak závažná informácia, že je potrebné túto informáciu prostredníctvom prostriedkov trestného konania objasniť. „Treba zistiť, kde táto informácia vznikla, či je odôvodnená alebo nie a kto ju rozširuje,“ dodal advokát.

Premiérova hovorkyňa sa odmietla k Malinovej návrhu vyjadriť. Pripomeňme, že do celej kauzy už vstúpil aj generálny prokurátor.

Generálny prokurátor sa dnes stretol aj s okresným prokurátorom z Nitry, aby sa informoval o priebehu trestného stíhania študentky maďarskej národnosti z krivej výpovede. Výsledok stretnutia komentovať nechcel.

debata chyba